تغذیه

معرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­ها

معرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­ها

رسوم غذا خوردن ژاپنی ها و هر کشور دیگری مطابق با سنت­ها و فرهنگ و رسوم خود برای غذا خوردن آیین مخصوصی دارد که شاید در سایر فرهنگ­ ها و ملل تعریف نشده باشد و یا حتی مبادی‌آداب محسوب شود. از این رو یک از مهم­ترین مسائلی که قبل از مسافرت به هر کشوری باید دانست همین مورد است.مردم ژاپن غذا خوردن را امری مقدس و ارزشمند تلقی کرده و برای این کار آداب خاصی دارند. پس اگر قصد سفر به این کشور را دارید بهتر است با برخی از این رسوم آشنا شوید.

معرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­هامعرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­هامعرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­هامعرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­هامعرفی رسوم غذا خوردن ژاپنی ­ها

آداب مخصوص غذا خوردن

همان­طور که اشاره شد ژاپنی­ ها هنگام غذا خوردن آداب و قوانین نانوشت ه­ای دارند که رعایت نکردن آن بی ­احترامی تلقی می­شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با برخی از این آداب و سنن آشنا کنیم:

  • اولین نکته­ ای که در مورد آداب غذا خوردن ژاپنی­ ها می­توان گفت شکرگزاری قبل و بعد از غذا و تشکر از کسی است که غذا را آماده کرده است که معمولاً با گفتن جملاتی خاص انجام می­شود.
  • دومین مسئله خوردن غذا تا انتهاست که نشانگر ادب و احترام نسبت به شخصی است که غذا را آماده کرده به همین دلیل ژاپنی­ ها هرگز بیش از اندازه در ظرف خود غذا نمی­کشند چراکه اگر نتوانند آن را بخورند نوعی بی­احترامی محسوب می­شود.
  • خانم ­های ژاپنی به چیدمان غذا اهمیت زیادی می­دهند و اغلب غذاهای آن­ها هرچند بسیار ساده اما تزیین می­شود. این مسئله در چیدمان غذایی که کودکان با خود به مدرسه می­برند بازخورد بیشتری دارد چرا که به ‌نوعی سبب ترغیب آن­ها به خوردن تمام غذا می­شود که در فرهنگ ژاپن اهمیت ویژه­ای دارد.
  • همان‌گونه که اشاره شد در ژاپن خوردن غذا تا آخر بسیار مهم است و باقی ماندن غذای اضافی در ظرف نوعی بی‌احترامی خواهد بود. از همین رو مادران از کودکی به فرزندان خود تأکید می‌کنند که باید تمام غذای داخل ظرف خود را بخورند.
  • یکی از عادت­های صحیح ژاپنی­ ها سرو غذا در پیاله ­های کوچک است که سبب می­شود غذای کمتری بخورند. غذا خوردن با چوب نیز یکی از این آداب و رسوم ­است که به این هدف کمک بسیاری می­کند.

حتی امروزه ثابت شده است که غذا خوردن با چوب باعث لاغری می­شود. دلیل این موضوع نیز سرعت پایین غذا خوردن با چوب و حجم کمتر لقمه­ های غذایی است که در دهان گذاشته می­شود چرا که مدت‌ زمان غذا خوردن را طولانی کرده و سبب می­شود افراد قبل از پر شدن معده احساس سیری کنند. از سوی دیگر این مسئله باعث می­شود تا غذا خوب جویده شده و از سایر مشکلات گوارشی نیز جلوگیری می­کند.

  • قرار دادن چوب­های غذا روی پیاله نوعی بی­احترامی محسوب می­شود و باید پس از خوردن غذا آن‌ها را در کنار بشقاب قرار داد.
  • هرچند استفاده از قاشق برای غذاهایی آبکی مانعی ندارد اما ژاپنی­ ها حتی سوپ را هم با چوب می­خورند.
  • در ژاپن هورت کشیدن سوپ و غذاهای آبکی نه‌تنها دور از ادب نیست بلکه به‌نوعی تعریف از طعم غذا محسوب می­شود.
  • بر سر میز غذای ژاپنی­ ها معمولاً یک پیالۀ سس سویا پیدا می­شود که در کنار غذاهای دیگر سرو می­شود اما نکتۀ مهم در مورد این ماده آن است که همیشه مواد غذایی به سس آغشته می­شوند و سس هرگز روی غذاها ریخته نمی­شود.
  • خوردن مواد خوراکی در حین راه رفتن در ژاپن قابل‌قبول نیست و عملی دور از ادب و نزاکت محسوب می­شود.
  • از آنجا که ژاپنی­ ها مردمی بسیار پایبند ادب هستند هنگام استفاده از خلال ‌دندان هم دست خود را جلوی دهانشان می­گیرند.

آداب سرو نوشیدنی ­ها

  • ژاپنی­ ها حتی برای نوشیدن نیز قوانین خاصی دارند. آن­ها برای همدیگر نوشیدنی می­ریزند و هیچ­کس این کار را برای خودش انجام نمی­دهد بلکه دیگران این کار را برای او انجام می­دهند و آن شخص نیز باید متقابلاً همین کار را برای آن­ها انجام دهد.
  • به‌ محض اینکه لیوان طرف مقابل خالی شد باید شخص دیگری آن را پر کند اما اگر کسی نوشیدنی بیشتری نمی­خواهد باید اندکی از نوشیدنی خود را در لیوان باقی بگذارد.

رژیم غذایی راز طول عمر و سلامتی ژاپنی­ ها

در ابتدا به برخی از آداب و رسوم و نحوۀ غذا خوردن ژاپنی­ ها پرداختیم؛ اما در این بخش نیز قصد داریم تا در مورد رژیم غذایی آن­ها صحبت خواهیم کنیم چراکه قبل از سفر به هر کشور بهتر است علاوه بر آداب خوردن غذا با رژیم غذایی آن­ها نیز آشنا شد:

  • ژاپنی­ ها مانند بسیاری از مردم جهان روزی سه وعده غذا می­خورند اما برخلاف آن­ها غذاهای ژاپنی اغلب شامل وعده­ های سبک و مقوی است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به همین علت غذاهای ژاپنی جزو سالم­ترین رژیم ­های غذایی در دنیا مطرح است.
  • به طور کلی ژاپنی­ ها به سلامت غذا بیش از طعم آن اهمیت می­دهند.
  • ماهی و به‌ خصوص برنج جزو اصلی­ترین غذاهای ­ژاپنی­ ها محسوب می­شود به طوری که تقریباً در تمام وعده­ های غذایی آن­ها حتی صبحانه برنج را می­توان دید.
  • این دو مادۀ غذایی فقط به یک‌ شکل طبخ نمی­شوند بلکه به صورت­های گوناگون و در ترکیب با مواد مختلف دیگری آماده و خورده می­شوند.
  • نکتۀ جالب دیگر در مورد رژیم غذایی ژاپنی­ ها مصرف پایین گوشت قرمز و مصرف بالای سویا و فراورده ­های آن است. گوشت قرمز کلسترول بالایی دارد و مصرف بیش از حد آن برای بدن مضر است اما دارای پروتئین‌هایی است که برای بدن ضروری است.
  • ژاپنی­ ها پروتئین بدن خود را از طریق مصرف غذاهای دریایی، گوشت سفید و سویا که مضرات گوشت قرمز را ندارد تأمین می­کنند.
  • یکی دیگر از عادت­های صحیح غذایی ژاپنی­ ها مصرف چای سبز است. چای سبز حتی در کنار غذا نیز مصرف می­شود و ژاپنی­ ها معمولاً همراه غذا چای سبز می­نوشند تا به هضم غذا نیز کمک کند.
  • غذاهای ژاپنی اغلب آب­پز و بخارپز هستند و همین یکی از رازهای سلامتی آن­هاست.
  • همان‌گونه که قبلاً اشاره شد ژاپنی­ ها غذا را در ظروف کوچک سرو می­کنند. از طرفی سعی می­کنند قبل از آنکه معده کاملاً پر شود از غذا خوردن دست بکشند.

تمام این موارد دست به دست داده­اند تا ژاپنی­ ها میانگین سلامت و طول عمر بیشتری داشته باشند.

کالاهای پیشنهادی:
نمایش بیشتر
محصولات پوست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن