تغذیه

کدام روغن گیاهی برای آشپزی مناسب‌تر است؟(۱)

اختصاصی مجله اسپا:

کدام روغن گیاهی برای آشپزی مناسب‌تر است؟(۱)

این روزها تقریبا در جیب هر نفر یک دایره‌المعارف جامعی از هر موضوعی وجود دارد. علی‌رغم وجود نکات منفی تلفن‌های همراه هوشمند، این وسیله مزایای بسیاری را برای ما به ارمغان آورده است اما گاهی انتخاب یا فهمیدن مورد بهتر نسبت به دیگری در میان طیف گسترده‌ای از گزینه‌های موجود کار دشواری به نظر می‌آید.

یکی از این موضوع‌های مورد بحث، آشپزی و مسائل مربوط به آن است. به مرور زمان و با بالا رفتن اطلاعات مردم از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایر رسانه‌ها، متوجه شدند که روغن مایع می‌تواند چه مضراتی برای بدن انسان و سلامتی داشته باشد. بنابراین استقبال از انواع‌ روغن گیاهی بیشتر شد. در این بین اما سوال دیگری ایجاد شد! کدام روغن گیاهی برای آشپزی من مناسب‌تر است!؟

 فواید روغن:

علم تغذیه ثابت کرده که تقریبا تمامی روغن‌ها کالری یکسانی دارند و به ازای هر قاشق غذاخوری روغن، ۱۲۰ کالری وجود دارد. روغن‌هایی با پایه گیاهی، دارای ویتامینK  و Eهستند. روغن‌های فرآوری نشده و طبیعی مانند روغن زیتون، دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که برای سلامت انسان به خصوص قلب و عروق بسیار مفید می‌باشند. دلیل اصلی که یک روغن را بد یا خوب می‌کند، اسیدهای چربی هستند که آن روغن را می‌سازند. مساله اسیدهای چرب باعث تفاوت در نحوه استفاده هر روغن با روغن دیگری است.

کدام روغن گیاهی برای آشپزی مناسب‌تر است؟(۱)

تفکیک روغن‌ها:

تمامی روغن‌ها از طیف گسترده‌ای از اسیدهای چرب تشکیل شده‌اند اما راحت‌ترین راه برای دسته‌بندی فواید آن، مقایسه همان مقدار اسیدچرب هر روغن با دیگری است.

MUFAs (Monounsaturated fatty acids):

به نظر می‌رسد که اسیدهای چرب تکی اشباع ‌نشده، اسیدهای چرب خوبی برای سلامت هستند زیرا باعث کاهش کلسترول LDL (نوع بد) و افزایش کلسترول HDL (نوع خوب) می‌شود. روغن‌های دارای اسیدهای چربی تکی اشباع ‌نشده، شامل :

  • روغن زیتون
  • روغن آووکادو
  • روغن کانولا
  • روغن بادام زمینی
  • روغن گلرنگ (گل خشت)
  • روغن کنجد

PUFAs (Polyunsaturated fatty acids):

اسیدهای چرب چندتایی اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند زیرا باعث کاهش کلسترول LDL می شوند. بیشتر روغن‌‌های پخت‌وپز بر پایه گیاهی در این گروه هستند.

  • روغن ذرت
  • روغن سبزیجات
  • روغن آفتابگردان
  • روغن سویا
  • روغن گردو
  • روغن دانه انگور
  • روغن کتان

در نهایت طبق تحقیقات صورت گرفته بهترین روغن برای سلامت قلب و سیستم عصبی بدن انسان، روغن‌هایی با اسید چندتایی امگا ۳ هستند که در روغن‌های گردو، کانولا، کتان و سویا بیشترین مقدار از آن یافت می‌شود.

 

کالاهای پیشنهادی:
نمایش بیشتر
محصولات پوست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن