بلاگ, رژیم و تغذیه

غذاهای گرم کدامند؟

اگر شما نیز علاقه مند به طب سنتی و گیاهان دارویی هستید، حتما درباره طبع گرم و سرد و مزاج شناسی چیزهایی شنیده اید و می دانید که هر غذایی که ما مصرف می کنیم طبع مخصوص به خودش را دارد و هر انسانی نیز از نظر طبع و مزاج با دیگری متفاوت است. در طب سنتی گفته می شود اگر فرد مزاج خود و طبع مواد غذایی را بشناسد و طبق مزاجش یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد از ابتلا به بسیاری از بیماری ها مصون خواهد بود.

در این مطلب می خواهیم غذاهای با طبع گرم را برایتان معرفی کنیم. خوردن این غذاها برای افرادی که طبع و مزاج سرد دارند مناسب است و افراد دارای طبع گرم باید با احتیاط از آن ها مصرف کنند و یا مواد غذایی گرم را به همراه مصلحشان( متعادل کننده طبع هر ماده غذایی) استفاده کنند.

چند طبع وجود دارد؟

از نظر متخصصان طب چینی و طب سنتی چهار نوع مزاج با نام های بلغمی، صفراوی، دموی و سوداوی و دو نوع طبع گرم و سرد وجود دارد. گیاهان و غذاهای با طبع گرم برای درمان بیماری های دارای طبع سرد و برعکس گیاهان دارای طبع سرد برای بیماری های همراه تب با طبع گرم مصرف می شوند.

ویژگی های غذاهای با طبع گرم

به طور کلی مواد غذایی که طبعشان گرم است کالری بیشتری دارند، مزه آن ها تند یا تلخ و یا بسیار شیرین است و رنگشان معمولا از رنگ های گرم مانند قرمز و نارنجی گرفته شده است. باید از مصرف غذاهای با طبع گرم در تابستان خودداری کرد. از بیماری هایی که می توان با غذاهای دارای طبع گرم درمانشان کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خستگی بیش از حد
اسهال
لرز و درجه حرارت پایین بدن ناشی ازبیماری هایی مانند کم خونی

ویژگی های غذاهای با طبع گرم

افراد گرم مزاج

افرادی که به طور طبیعی محیط داخلی بدنشان گرم است دارای طبع گرم هستند. نشانه های افراد گرم مزاج عبارتند از:

علاقه به آب و هوای سرد
تنفر از آب و هوای گرم
گرمی در پنج نقطه بدن (دو کف دست، دو پا و سینه)
تشنگی با گلوی خشک
احساس تنش، ناراحتی و عصبی بودن
بی خوابی
علاقه مند به غذاهای با طبع سرد

ویژگی غذاهایی با طبع سرد

غذاهایی که دارای طبع سرد هستند معمولا باعث خنک شدن بدن می شوند و بعنوان یک آرامش دهنده عمل می کنند. همچنین مصرفشان باعث پاکسازی بدن از سموم می شود. اما افراد دارای مزاج سرد باید با احتیاط از این مواد غذایی استفاده کنند زیرا مصرف بیش از حد آن ها می تواند فرد سرد مزاج را دچار مسمومیت کند. این غذاها طعم ملایم با شیرینی کمی دارند و یا ترش مزه هستند. رنگشان نیز از رنگ های سرد مانند رنگ سبز گرفته شده است. از جمله مواد غذایی سرد می توان به انواع سبزیجات مانند کاهو اشاره کرد. از مواد غذایی با طبع سرد در درمان بیماری های زیر استفاده می شود:

بثورات پوستی
خشکی یا قرمزی پوست
سوزش سر دل و سایر علائم مشابه با سوزش
گلودرد
تورم لثه ها
یبوست

افراد سرد مزاج

افرادی که محیط داخلی بدنشان سرد است اصطلاحا سرد مزاج نام دارند. نشانه های افراد سرد مزاج عبارتند از:

احساس بی حسی در بدن
دست و پاهای همیشه سرد
درد زانو ناشی از سردی بخصوص بعد از خوردن غذاهای سرد مانند ماست و ماهی
علاقه به آب و هوای گرم
تنفر از هوای سرد
ادرار غیرطبیعی
مدفوع با غذای هضم نشده در آن
کمبود انرژی
افسردگی
نیاز به مقدار زیادی خواب
علاقه مند به غذاهای با طبع گرم
رنگ پریدگی صورت
معرفی غذاهای گرم و سرد

ویژگی های غذاهای با طبع گرم

به طور کلی غذاهای گرم سطح دمای بدن را بالا برده و انرژی را افزایش می دهد و غذاهای سرد دمای بدن را کاهش داده و احساس خواب آلودگی برای فرد ایجاد می کند.

غذاهای گرم کننده
زیره
دارچین
رازیانه
سیر
زنجبیل
جنسینگ
عسل
مغزیجات
جو
پاپایا
پیاز
جعفری
رزماری
فلفل قرمز
چای
شاهی
موسیر
تره فرنگی
هویج زرد
خردل سبز
خرما
گل میخک
شوید
بادیان
ریحان
پیازچه
گشنیز
انگور
موز
بادمجان
خربزه
آب نارگیل
غذاهای سرد
سیب
بلوبری
آوکادو
بروکلی
گل کلم
کیوی
کاهو
انبه
نارگیل
کتانجک
گوجه فرنگی
تربچه
سیب زمینی
شاه توت
کدو سبز
ماش
ارزن
کرفس
مرکبات
خیار
طالبی
جو دوسر
انار
لیمو
غذاهای خنثی
گلابی
چغندر
هویج
ذرت
لوبیا
انجیر
بذر کتان
لوبیا سبز
عدس
آناناس
قارچ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *