اسپا و ماساژ, بلاگ

هر آن‌چه که باید درباره‌ی ماساژ یومی هو تراپی بدانید

ماساژ یومی هو تراپی

ماساژ یومی هو تراپی

واژه‌ی یومی‌هو در ماساژ یومی هو تراپی درواقع ترکیب دو واژه‌ی چینی است و به‌معنای ایجاد تعادل در لگن خاصره می‌باشد. چنین تعادلی هم به پیشگیری از بسیاری اختلالات کمک می‌کند و هم روش موثری در درمان تعداد فراوانی از بیماری‌ها به‌شمار می‌رود. پشتوانه‌ی یومی هو تراپی تجارب حاصل از طب کهن چینی و ژاپنی است. همچنین روش‌های درمانی مکتب شائولین، رفلکس‌تراپی، ماساژ چینی، انرژی‌درمانی و روش درمانی شیاتسو از دیگر عوامل شکل‌دهنده‌ی ماساژ یومی هو تراپی هستند.

کلیات ماساژ یومی هو تراپی

در ماساژ یومی هو تراپی به بدن انسان به‌ مثابه یک کل و سیستمی پیچیده نگاه می‌شود، به این معنا که مثلاً برای برطرف ساختن درد یکی از اعضای بدن بیمار یا آرام ساختن یکی از اعضای بدن متقاضی ماساژ  تنها نباید به فکر همان عضو بود، بلکه باید تأثیر متقابل سایر اعضا بر آن عضو را نیز در نظر گرفت.

در چنین نگاهی، مهم‌ترین دلیل بروز بیماری‌ها بر هم خوردن تعادل در بدن و بروز ناهماهنگی در آن است؛ به این ترتیب کلید سلامتی و آرامش در بدن انسان چیزی نیست مگر هماهنگی میان ارگان‌های مختلف بدن او. در ماساژ یومی‌هو تراپی، برقراری تعادل در لگن خاصره عاملی ضروری برای رسیدن به این هماهنگی در نظر گرفته می‌شود.

درصد قابل توجهی از افراد بی‌‌آن که خود آگاهی لازم را داشته باشند در استخوان لگن خاصره دچار انحراف هستند. این مشکل عموماً مادرزادی است و در طول حیات می‌تواند در اثر ضربه خوردن، افتادن، عدم مراقبت و… تشدید شود. توجه به این مشکل و تلاش برای برطرف‌سازی آن می‌تواند نقش موثری در بهبود سلامت افراد داشته باشد.

ماساژ یومی هو تراپی

اهداف

همان‌طور که گفته شد، یکی از مهم‌ترین کاربردهای ماساژ یومی هو تراپی پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف است. انسان همواره در معرض بیماری است و باید با رعایت اصولی مشخص تا حد امکان احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهد و از بدن خود صیانت نماید. ماساژ یومی‌هو تراپی نقش به‌سزایی در مصون ساختن بدن در برابر بیماری‌های مربوطه و نیز هرچه بالاتر بردن سیستم ایمنی و بهبود سیستم اسکلتی و عضلانی دارد.

دیگر دلیل اهمیت ماساژ یومی هو تراپی کند کردن فرآیند پیر شدن در بدن انسان است. سلول‌های بدن انسان از سنی به بعد با شدت بیشتری فرسوده می‌شوند، فعالیت‌هایشان مختل می‌گردد و از بین می‌روند. در پیری، متابولیسم بدن کاهش می‌یابد، مفاصل خشک می‌شوند و جثه‌ی فرد کوچک‌تر از قبل می‌شود و این روند ادامه می‌یابد. ماساژ یومی‌هو تراپی به بدن انسان کمک می‌کند تا در برابر اضمحلال مقاومت نماید، و هرچه دیرتر پیر شود.

تاریخچه

دکتر سایونجی ماسایوکی مبدع ماساژ یومی هو تراپی است. او در سال ۱۹۴۳ میلادی در توکیو متولد شد. پس از تحصیلات و نیز مطالعات گسترده‌ای که درباره‌ی ماساژدرمانی و نیز اصلاح لگن خاصره انجام داد، توانست بر مبنای روش‌های سنتی، مکاتب شرقی و انواع تکنیک‌ها در ماساژدرمانی ماساژ یومی هو تراپی را ابداع کند. این ماساژ نخستین‌بار در سال ۱۹۸۲ در ژاپن معرفی شد، با توجه به اقبال گسترده‌ی متقاضیان و افزایش روزافزون علاقه‌مندان آن، از سال ۱۹۸۹ شروع به جهانی شدن کرد. این ماساژ هم‌اکنون در نقاط مختلف جهان شناخته‌شده است، در مراکز درمانی و دانشگاهی مختلفی تدریس می‌شود و خدمات مرتبط به آن در مراکز ماساژ درمانی گوناگونی به بیماران و متقضیان ارائه می‌شود.

ماساژ یومی هو تراپی

شاید مهم‌ترین تأثیر ماساژ یومی هو تراپی بر بدن انسان آن باشد که خاصیت خود درمانی بدن را افزایش می‌دهد. همان‌طور که پیشتر گفته شد، برهم‌خوردن تعادل در بدن، دلیل اصلی بروز بیماری‌هاست. در یومی هو تراپی اعتقاد بر آن است که بدن خود توانایی بازیابی تعادل از دست‌رفته را داراست؛ به این توانایی در این روش درمانی خود درمانی اتلاق می‌شود. از دیگر اهداف این ماساژ بالاتر بردن تدریجی انعطاف عضلات و مفاصل بدن انسان است؛ به این ترتیب دامنه‌ی حرکتی مفاصل بیشتر می‌شود، انجماد عضلات در گذر زمان کم و کمتر می‌شود و نهایتاً از بین می‌رود و جابه‌جایی استخوان‌ها برطرف می‌شود.

مزیت‌ها نسبت به روش‌های مشابه

در روش‌های ماساژ درمانی گوناگون، عموماً به برطرف‌سازی انحراف ستون فقرات توجه می‌شود. تلاش برای رفع انحراف در ستون فقرات اگر بدون در نظر گرفتن برقراری تعادل در لگن خاصره باشد، عمدتاً آن‌چنان که باید کارآمد نیست. این انحراف شاید با برخی روش‌های ماساژ درمانی برطرف گردد، اما احتمال بازگشت آن کم نخواهد بود. بر هم خوردن تعادل در لگن خاصره و شکل‌گیری انحراف در ستون فقرات رابطه‌ی مستقیمی با هم دارند. بدون از بین رفتن انجماد عضلات و افزایش انعطاف مفاصل، هرگونه اختلال در لگن خاصره قابل برگشت است و در نتیجه ستون فقرات نیز از بازگشت انحراف مصون نخواهد بود.

ماساژ یومی‌هو تراپی با در نظر گرفتن ارتباطات میان عضلات، مفاصل، لگن خاصره، ستون فقرات و… هیچ‌کدام از آن‌ها را بی چشم‌پوشی از تأثیر درگیری در نظر نمی‌گیرد و به همین خاطر نسبت‌ به روش‌های مشابه کارآمدتر است؛ و این کارآمد بودن خود را در گذر زمان و با عدم بازگشت انحراف‌ها، بیماری‌ها، دردها و… نشان می‌دهد.

مزیت‌های یومی‌هو تراپی

در روش‌های ماساژ درمانی عموماً تنها مالش عضلات اتفاق می‌افتد، در برخی روش‌ها نیز فقط فشار اهمیت دارد. ترکیب این دو در ماساژ یومی هو تراپی تأثیر آن را نسبت به سایر روش‌ها به‌ مراتب چشمگیرتر می‌سازد. در این ماساژ به نقطه‌ای که مالش داده می‌شود، فشاری عمودی نیز وارد می‌گردد. این هم‌زمانی تأثیر مستقیمی بر رفع انجماد عضلات، رفع جابه‌جایی و انحراف استخوان‌ها و نیز افزایش انعطاف مفاصل دارد؛ مواردی که از مهم‌ترین اهداف ماساژ یومی‌هو تراپی به‌شمار می‌روند.

ماساژ یومی‌هو تراپی به‌مثابه یک ورزش

یکی از نکات جالب درباره‌ی ماساژ یومی‌هو تراپی آن است که این روش تا حد زیادی درست مثل یک ورزش نظیر دویدن عمل می‌کند؛ بنابراین می‌توان مشابه با آن برای بدن مفید باشد.

میزان کالری مصرفی فرد پس از دریافت ماساژ یومی هو تراپی حدوداً برابر با کسی است که یک کیلومتر دویده است. تفاوت دویدن و ماساژ یومی‌هو تراپی در آن است که فرد پس از دویدن نفس‌نفس می‌زند، ضربان قلبش تند می‌شود و تا حدی احساس خستگی می‌کند؛ اما فرد پس از دریافت ماساژ احساس آرامش می‌کند، به‌حدی که می‌تواند به‌ راحتی بخوابد، عضلاتش کشیده نمی‌شود و از این حیث خطری متوجه سلامتی‌اش نیست؛ استخوان‌هایش جا می‌افتد و احساس شادابی و طراوت می‌کند، و نیز مهم‌تر از همه، عضلاتش نرم می‌شود.

ورزش و سلامت

این روش درمانی با توجه به میزان مصرف کالری فرد در آن به ورزش بی‌شباهت نیست؛ اما در عین حال خبری از خستگی، تپش قلب و… یا برخی خطرهای احتمالی نظیر کشیدگی عضلات که امکان دارد در حین ورزش گریبان‌گیر افراد شود، نیست.

تأثیر بر سلامتی

بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته، روش یومی‌هو تراپی تأثیر به‌سزایی در پیشگیری از بیماری‌های اسکلتی دارد. این روش همچنین در برطرف‌سازی انحرافات استخوانی و نیز درمان جابه‌جایی آن‌ها کارآمد است. ماساژ یومی‌هو تراپی با نرم کردن عضلات بدن را آرام می‌کند و به فرد کمک می‌کند تا آسایش کم‌ نظیری را نقاط مختلف بدن خود حس کند؛ حاکم شدن چنین آرامشی بر بدن طبعاً تأثیر مستقیمی بر شکل‌گیری آسایش روانی در افراد دارد و هر گونه تنش روحی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و از بین می‌برد.

فرد پس از دریافت این ماساژ در بدن خود احساس طراوت و شادابی می‌کند و خود را از همیشه سرزنده‌تر می‌یابد. ماساژ یومی هو تراپی همچنین گردش خون را متعادل می‌سازد و سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کند. این ماساژ یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از سرماخوردگی است، اجرای مداوم آن در مصون‌سازی بدن در برابر سرماخوردگی نقش پررنگی را ایفا می‌کند.

تاثیر یومی‌هو بر روی سلامت

همچنین در صورت بروز سرماخوردگی، این ماساژ می‌تواند انتخابی مناسب برای بیمار جهت مقابله با سرماخوردگی باشد. اجرای این ماساژ دوره‌ی سرماخوردگی را کوتاه می‌سازد و نیز در صورت بروز درد در مفاصل، آن‌ها را از بین می‌برد. ماساژ یومی هو تراپی همچنین در موزون‌سازی اندام نیز موثر است. امروزه بسیاری از افراد به‌دنبال آن هستند که با هرچه موزون‌تر ساختن اندام خود، در چشم دیگران ظاهر زیباتری داشته باشند. رفتن به سراغ ماساژ یومی‌هو تراپی می‌تواند به این افراد برای رسیدن به این هدف کمک شایانی کند.

اهمیت تعادل استخوان لگن

عموم افراد تا حد یک یا دو سانتی‌متر به جابه‌جایی لگن خاصره دچار هستند. هرچند شاید خودمان آگاه نباشیم، اما به این خاطر ماساژ یومی‌هو تراپی می‌تواند برای همه‌ی ما مفید باشد. لگن خاصره منطقه‌ای محوری در بدن انسان به‌شمار می‌رود، لذا هرگونه انحراف در آن تأثیر مستقیمی بر سایر نواحی بدن انسان می‌گذارد. انحراف، حتی اگر کم باشد، باید برطرف شود؛ چرا که همواره احتمال تشدید آن در گذر زمان وجود خواهد داشت. به این ترتیب، بیماری‌هایی که به‌راحتی با ماساژ یومی هو تراپی قابل پیشگیری هستند، می‌توانند در گذر زمان گریبان‌گیر افراد شوند.

حال برای درک هرچه بیشتر انحراف لگن خاصره و تأثیر مخرب آن بر سلامتی انسان، صرفاً در حد نام بردن به بیماری‌هایی که می‌تواند از این اختلال ناشی شود، اشاره می‌کنیم. انحراف لگن خاصره‌ی سمت راست می‌تواند به کم‌کاری کبد، کم‌کاری معده، کاهش وزن، اسهال و… ختم شود. انحراف لگن خاصره‌ی سمت چپ می‌تواند به کم‌کاری قلب، کم‌کاری ریه، چاقی شدید، یبوست، سرماخوردگی مداوم و… منهتی گردد. پس انحراف در لگن خاصره می‌تواند خطراتی نظیر تناوب در اسهال و یبوست، چاقی یا لاغری شدید، نامنظم‌ شدن اشتها، کم‌کار شدن اعضای حیاتی بدن و… داشته باشد.

تعادل استخوان لگن

الزامات

رعایت برخی نکات برای اجرای درست ماساژ یومی‌هو تراپی ضروری است. همان‌طور که واضح است، تخصص درمان‌گر برای انجام این کار اجتناب‌ناپذیر است. درمان‌گر باید به‌ خوبی آموزش دیده و در اجرای ماساژ به مهارت لازم دست پیدا کرده باشد. عدم اجرای صحیح ماساژ یومی هو تراپی خود می‌تواند به اختلالاتی منجر شود و بر سلامتی بدن تأثیر معکوس داشته باشد. متقاضی حتماً باید پیش از مراجعه به درمان‌گر، از دانش و تبحر بالای او مطمئن شود.

مکان اجرای ماساژ

مکان اجرای ماساژ باید تا حد امکان به تأمین آرامش متقاضی کمک کند. مطبوع بودن هوای اتاق یک ضرورت است. نور اتاق باید نه بیش از حد کم، نه زننده باشد. باید از بروز هرگونه آلودگی صوتی در محیط جلوگیری شود. همچنین پخش یک موسیقی آرامش‌بخش می‌تواند در آرام ساختن ذهن متقاضی نقش به‌ سزایی داشته باشد.

نوع پوشش متقاضی

متقاضی باید از پوشیدن لباس‌های کلفت اجتناب کند. به تن داشتن لباسی نازک در ماساژ یومی‌هو تراپی برای متقاضی یک ضرورت به‌ شمار می‌رود. همچنین در صورتی که درمان‌گر تصمیم به استفاده از ماساژ عضلات با روغن بگیرد، برقراری تماس با پوست متقاضی ضروری است. متقاضی باید از همراه داشتن هرگونه وسیله‌ی اضافی در حین اجرای ماساژ خودداری کند. از جمله‌ی این وسایل می‌توان به ساعت‌مچی، گردنبند، دستبند، عینک و… اشاره کرد.

نوع پوشش متقاضی

پوشش درمانگر

پوشش درمان‌گر به‌ هیچ‌ وجه نباید حرکات او را محدود کند؛ پس درمان‌گر باید لباس راحت یا ورزشی مناسبی بپوشد تا بتواند در حین اجرای ماساژ به‌ راحتی در جهات مختلف حرکت کند و تکنیک‌های مختلفی را در نواحی مختلف بدن متقاضی اجرا نماید. بهتر است که ماساژ یومی هو تراپی روی یک تشک که فنری هم نباشد یا هر گونه زیرانداز نرم دیگر انجام شود. هنگامی که متقاضی بر شکم دراز می‌کشد، باید زیر شکمش بالش قرار بگیرد.

این کار به راحتی بیشتر متقاضی کمک می‌کند و همچنین از برخورد دنده‌هایش با کف اتاق جلوگیری می‌نماید. در صورتی که متقاضی در این حالت در زانوهای خود احساس ناراحتی کند، باید بالشی توسط درمان‌گر زیر ساق‌های پای او قرار داده شود.

حمام آب گرم

از جمله کارهایی که متقاضی می‌تواند پیش از اجرای ماساژ و برای هرچه آماده‌تر‌ شدن خود انجام دهد، حمام آب‌گرم است. حمام آب‌ گرم پیش از ماساژ به هرچه بهتر اجرا شدن ماساژ یومی‌هو تراپی و نیز افزاش اثرات درمانی آن کمک شایانی می‌کند. همچنین حمام کردن بعد از اجرای ماساژ نیز می‌تواند موثر باشد.

ضرورت صحبت‌های پیش از اجرای ماساژ

متقاضی حتماً باید پیش از اجرای ماساژ از بیماری‌های خود با درمان‌گر صحبت کند و او را در جریان تمام جزئیات مرتبط قرار دهد. درمان‌گر خود نیز باید نسبت به این مسئله هشیار باشد و حتماً جزئیات مد نظر را از متقاضی بپرسد. در صورتی که افراد جراحی شده باشند، در قسمتی از بدن خود پلاتین داشته باشند و… ماساژ باید با احتیاط انجام شود.

اگر افراد سابقه‌ی جراحی دیسک کمر داشته باشند، درمان‌گر باید از اجرای تکنیک‌هایی که برای جا اندازی ستون فقرات و لگن خاصره انجام می‌شود، اجتناب کند.

یومی‌هو

اجرای تکنیک‌ها

درمان‌گر برای اجرای تکنیک‌های جا اندازی باید تا منعطف شدن بدن متقاضی در حین ماساژ صبر کند. عجله در اجرای این تکنیک‌ها می‌تواند اثر مخربی داشته باشد. توجه به این نکته که بدن در حین اجرای ماساژ یومی‌هو تراپی به‌تدریج به آن واکنش نشان می‌دهد و منعطف شدن نه یکباره، که به‌ مرور صورت می‌پذیرد، ضروری است.

بهتر است که متقاضی برای انجام ماساژ برنامه‌ی منظمی داشته باشد. به این ترتیب، بسیار بهتر است که با مشورت درمان‌گر برنامه‌ی منظمی تنظیم شود و متقاضی با تبعیت از آن برای اجرای ماساژ یومی‌هو تراپی به درمان‌گر مراجعه کند کند تا بتواند از ثمرات آن هرچه بیشتر و بهتر بهره ببرد.

عموماً برای بیماران بهتر است که هر روز به درمان‌گر مراجعه کنند؛ تسکین دردها در حین درمان نباید باعث شود تا بیماران در برنامه‌ی تنظیم‌ شده وقفه‌ای به‌ وجود آورند و از ادامه‌ی روند درمانی و دریافت ماساژ چشم‌پوشی نمایند. افراد سالم نیز برای پیشگیری از بیماری‌های اسکلتی می‌توانند هر هفته یکبار از ماساژ یومی‌هو تراپی استفاده کنند. البته به‌طور کلی درمان‌گر است که مشخص می‌کند هر فرد چه‌قدر به ماساژ نیاز دارد.

تعداد جلسات انجام ماساژ

تعداد جلسات برای هر فرد نسبت به فرد دیگر با توجه به جمود عضلات و چگونگی انعطاف مفاصلش متفاوت است. نکته‌ی درخور توجه دیگر آن است که تکرار درمان اثر زیان‌باری بر بدن نخواهد داشت، بلکه به هرچه منعطف‌تر شدن بدن کمک خواهد کرد.

تعداد جلسات انجام ماساژ

درمان‌گر حتماً باید در حین اجرای ماساژ یومی هو تراپی به سلامت خود توجه داشته باشد. درمان‌گر باید تکنیک‌های ماساژ را بدون آن‌که عضلات خود را سفت نماید انجام دهد؛ این‌ کار می‌تواند بعد از اجرای ماساژ باعث ایجاد اسپاسم شود و درمان‌گر را تا حد زیادی خسته کند.

آرام بودن درمان‌گر در حین اجرا و نیز عدم خستگی او خود نکته‌ای کلیدی در تأمین آرامش متقاضی به‌شمار می‌رود؛ بنابراین درمان‌گر حتماً باید با اجرای درست تکنیک‌ها از خسته‌ شدن در حین اجرای ماساژ جلوگیری نماید.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که دیدیم ماساژ یومی‌هو تراپی روشی موثر برای تأمین آرامش جسمی و روحی به‌شمار می‌رود. برقراری تعادل در لگن خاصره به‌عنوان عضوی محوری در بدن انسان از کلیدی‌ترین اهداف این روش است. ماساژ یومی‌هو تراپی ترکیبی از تکنیک‌های مختلف ماساژدرمانی و برگرفته از تجارب حاصل از طب شرقی است. این ماساژ با توجه به پشتوانه‌ی علمی و نظری درخور توجه خود، نخست در ژاپن معرفی و سپس به‌سرعت در نقاط مختلف جهان شناخته شد.

ماساژ یومی هو تراپی تأثیر به‌ سزایی در پیشگیری از بیماری‌های گوناگون و نیز درمان‌ آن‌ها و افزایش هرچه بیشتر سلامت انسان دارد. این روش امروزه در مراکز درمانی و دانشگاهی مختلفی تدریس می‌شود و بسیاری از افراد با مراجعه به درمان‌گران ماساژ یومی‌هو تراپی، سلامت خود را تأمین می‌سازند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *