اسپا و ماساژ, بلاگ, سلامت کودکان

آیا ماساژ نوزادان فایده ای دارد؟!

babies-massage (1)

فواید ماساژ نوزادان

ماساژ کودک باعث ایجاد آرامش و هوشیاری او می شود. ماساژ نوزاد و کودک، زیباترین راه شناخت احساسات و واکنش ها و ایجاد آرامش و اطمینان خاطر نوزاد است.دکتر تاتاری، روانپزشک، به باشگاه خبرنگاران گفت: ترکیبات شیمیایی در بدن مانند کورتیزول تحت تاثیر فشار عصبی افزایش می یابند، همچنین در کودکان برای جلوگیری از این مشکل، انجام ماساژ روزانه این هورمون را به پائین ترین حد ممکن می رساند. وی افزود: ده دقیقه ماساژ دو تا سه بار در هفته، به اعتقاد سازی بین مادر و کودک، جلوگیری از بیماری ها و ارتباط برقرار کردن بین آنها کمک می کند. وی بیان کرد: با توجه به نبودن قانون خاصی برای ماساژ کودک، بهترین زمان برای انجام این کار زمان بیداری و با نشاطی کودک است.

وی ادامه داد: ماساژ باید از روش های مختلفی مانند ماساژ جلوی بدن شامل دست ها و پاها، سینه، شکم، ساق پا، ران و ماساژ پشت بدن، پشت پاها و ماساژ سر و صورت انجام بگیرد.

همچنین دکتر مظفری، متخصص کودکان و نوزادان در ادامه افزود: ماساژ مستمر کودک، عضلات و مفاصل نوزاد را محکم، بیماری های رایج کودکان را بهبود، در مورد درآوردن دندان کودک و در کودکانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند مانند کودکان دچار سندرم داون، ضایعه اعصاب حسی فلج مغزی و نوزادان نارس مفید و موثر است. وی گفت: انجام ماساژ وزن بچه را زیاد، با ماساژ ناحیه شکم از یبوست کودک جلوگیری، به حفظ حالت های فیزیکی، هوشیاری، نشان دادن احساسات و ایجاد ارتباط بهتر کودکان کمک می کند.

وی بیان کرد: روغن های مناسب ماساژ را، باید مادر انتخاب و قبل از ماساژ دست را به روغن آغشته و نرم کند. همچنین روغن ها به طور مشخص به نوع پوست بچه، محل زندگی، قابل دسترس بودن و آلرژی زا نبودن بستگی دارد.
دکتر مظفری تاکید کرد: در ایران بیشتر از روغن های نارگیل، آفتابگردان، زیتون، بادام، انگور استفاده می شود.

وی گفت: با توجه به اهمیت این امر و نقش موثر آن در تامین سلامت کودک، ایجاد مراکزی خاص برای انجام ماساژ با حضور افراد متخصص ضرورت دارد تا به شکل عملی والدین جوان و کم تجربه با تکنیک ها و اثرات شگفت انگیز این روش آشنا شوند.

مطلبی دیگر:

لمس کودک ابتدا بایستی به مدت کم در اندام های محدود و به صورت آرام انجام شده و به تدریج تعداد ماساژها و نیروی آنها را افزایش داد و اندام های دیگر را درگیر کرد.

ماساژ کودکان باعث ایجاد حس آرامش و امنیت در کودک می‌شود که این حس امنیت در دوران شیرخوارگی سبب ایجاد احساس زندگی سالم روانی در آینده بوده و باعث تقویت اعتماد به نفس در آنها می شود.

لیلا کریمی، کارشناس ارشد مامایی در این پژوهش آورده است: ماساژ روش خوبی برای آشنایی مادر با نیازهای کودک و شناسایی بیشتر بدن و اندام های نوزاد است.

در بسیاری از فرهنگ ها ماساژ کودکان یک بخش سنتی از مراقبت های روزانه آنان است. با این روش مادر حالات و واکنش‌ های کودک را نسبت به حرکات مختلف ماساژ شناسایی کرده و می تواند نسبت به پاسخ دریافتی از جانب کودک بهترین روش را برای برقراری ارتباط با او انتخاب کند.

تحقیقات مشخص کرده اند که تماس لمسی محبت آمیز کودک و ماساژ وی توسط مادر و گنجاندن این کار در برنامه مراقبتی روزانه کودکان، علاقه و محبت مادر به کودک را نشان داده و نیز باعث کاهش اضطراب و رشد مهارت های اجتماعی و زبانی و هوشیاری کودک می‌شود.

همچنین بهتر است ماساژ را از قسمت هایی که کودک بیشتر لذت می برد شروع کرد. ماساژ برحسب سن کودک، وضعیت کودک از نظر رسیده یا نارس بودن، سلامت، بیماری و فرهنگ خانواده متفاوت است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *