رژیم و تغذیه

 غذای رامن ، خوردنی اصیل و شناسنامه‌دار ژاپنی

غذای رامن

غذای رامن خوردنی معروف و بین‌المللی ژاپنی است. برخلاف نام آن، تصویرش برای ایرانی‌هایی که دهه شصت را با سریال‌های ژاپنی تجربه کرده‌اند آشناست. درست حدس زدید! رامن همان نودلی است که ژاپنی‌ها با قاشق‌های مخصوصشان به سرعت می‌خورند. مطمئنم اکنون تمایل دارید بیشتر درباره این غذای جذاب و پرخاطره ژاپنی بدانید.

تاریخچه رامن

غذای رامن همان نودل چینی با اندکی تغییر است. طبق یک افسانه ژاپنی، یک دانشمند چینی، رامن را به ژاپن آورد. این دانشمند از دست حاکم ظالم چین به ژاپن پناهنده شده بود. افسانه دیگر حاکی از آن است که اولین بار رامن توسط مهاجران چینی به ژاپن راه پیدا کرد. این غذای اصیل در ابتدا نودل پخته شده در آبگوشت به همراه گوشت کباب شده خوک به سبک چینی بود.

کلمه رامن، ترجمه ژاپنی نودل چینی است. پس از شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم، به دلایل مختلف تولید برنج در ژاپن به شدت کاهش یافت. در همین دوران، رامن که با نودل آرد گندم پخته می‌شد در بین ژاپنی‌ها محبوبیت پیدا کرد.

هم‌اکنون، رامن از نمادهای فرهنگی ژاپن محسوب می‌شود. فروشگاه‌های متعدد‌ غذای رامن در سرتاسر ژاپن این غذای لذیذ را عرضه می‌کنند.

غذای رامن

مواد غذایی به‌ کار رفته در رامن

غذای رامن را می‌توان برحسب نوع نودل و سوپ آن دسته‌بندی کرد.

  • نودل مورد استفاده در رامن از آرد گندم، نمک، آب و نوعی آب معدنی قلیایی تشکل می‌شود. در بعضی نودل‌ها، از تخم‌مرغ به جای آب معدنی استفاده می‌شود. در نوعی دیگر از نودل نیز نه تخم‌مرغ به کاررفته نه آب معدنی قلیایی. نودل در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود و می‌تواند ضخیم یا نازک باشد.
  • در سوپ رامن، گوشت مرغ یا گوشت گاو استفاده می‌شود. سایر مواد غذایی به کار‌ رفته در این سوپ عبارتند از: نوعی جلبک دریایی به نام کمبو، نوعی ماهی تن، ساردین خشک، استخوان گاو، استخوان خوک، نوعی قارچ شرقی و پیاز. در انواع مدرن رامن، سبزیجات نیز اضافه می‌شود.
  •  در این غذا، از انواع مختلف چاشنی مانند ادویه کاری، سویا سس، فلفل سفید ، فلفل سیاه، کره، فلفل دلمه‌ای، دانه کنجد و سیر خرد شده استفاده می‌شود. بعد از تهیه سوپ و نودل، مواد غذایی دیگر نیز برای طعم‌بخشی به غذا اضافه می‌شود. این مواد را می‌توان از موارد زیر انتخاب کرد:
  • گوشت خوک کباب شده، پیازچه، ترشی و برگ خردل، تخم‌مرغ آب‌پز شور، حبوبات یا جوانه‌ها، شاخه تخمیر شده بامبو، گوشت خوک سرخ‌شده، نوری نوعی جلبک دریایی خشک، خمیر ماهی، ذرت، کره، واکامه نوعی جلبک دریایی و روغن زیتون
  • اغلب آشپزها ترجیح می‌دهند روش پخت خود و مواد غذایی به کار رفته را افشا نکنند.

 غذای رامن مناطق مختلف ژاپن

غذای رامن معمولی را می‌توان تقریبا در سرتاسر ژاپن یافت. با این حال، مناطق مختلف رامن مخصوص نیز دارند.

غذاهای ژاپنی

  • رامن متعلق به سوپارو مرکز هوکایدو معمولا حاوی ذرت شیرین، کره، جوانه لوبیا، گوشت خوک خرد شده و سیر و گاهی حاوی مواد غذایی دریایی محلی مانند صدف، ماهی مرکب و خرچنگ است. در مناطق دیگر هوکایدو، از انواع سویا سس و نمک مخصوص رامن استفاده‌ می‌شود.
  • رامن کیتاکاتا حاوی نودل‌های پیچ‌دار و نسبتا ضخیم و سوپ گوشت خوک و نوعی ساردین به نام نیبوشی است.
  • شهر توکیو دارای رامن با نودل‌های نازک و پیچ‌دار است. دیگر مواد معمول در رامن این منطقه عبارتند از: مرغ، سویا، سوپ با طعمی شبیه به داشی (نوعی غذای ژاپنی)، پیازچه خرد شده، تخم‌مرغ، نوری و اسفناج.
  • در ناحیه یوکوهاما، نودل‌های مورد استفاده در رامن ضخیم و صاف هستند. در واکایاما، در سوپ رامن از استخوان خوک و سویا سس استفاده می‌شود.
  • غذای رامن منطقه هاکاتا دارای سوپی غنی و شیری رنگ شامل گوشت و استخوان خوک و نودل‌های نسبتا نازک، صاف و انعطاف‌پذیر است. همچنین سیر خرده شده، زنجبیل ترشی، دانه کنجد و سبزی خردل ترشی نیز در آن استفاد می‌شود.

رستوران‌های مخصوص غدای رامن در ژاپن

در ژاپن، تقریبا هر جا که غذا و نوشیدنی عرضه می‌شود غدای رامن نیز عرضه می‌شود. با این حال، رستوران‌های مخصوص رامن وجود دارد که بهترین نوع رامن در آنجا عرضه می‌شود. حتی رستوران‌هایی وجود دارد که رامن حلال در منوی غذایی خود دارند. طراحی داخلی رستوران‌های رامن اغلب الهام بخش معماری چینی است.

 غذای رامن فوری

از سال ۱۹۷۱، شرکت غذایی ژاپنی نیسن غذای رامن فوری عرضه می‌کند که به رامن لیوانی معروف است.  شرکت نیسن رامن را به نقاط مختلف جهان صادر می‌کند. در امریکای شمالی محبوبیت رامن به حدی رسیده است که مردم عادی همه نودل‌های فوری را رامن می‌نامند. با اینکه تحقیقات نشان می‌دهد رامن فوری مضر است،  این غذا همچنان موردعلاقه افراد است. شکل دیگری از رامن آماده، رامن کنسروی است. واضح است که رامن فوری و کنسروی به خوشمزگی رامن اصلی نیست ولی کاچی به از هیچی!

غذای رامن فوری

موزه غذای رامن

شاید برای ما ایرانی‌ها عجیب باشد که موزه‌ای برای یک غذای خاص وجود داشته باشد. موزه غذای رامن «شین هوکوهاما»  انواع مختلف رامن را در ژاپن عرضه می‌دارد. این موزه مطمئنا بسیار جذاب و دیدنی است.

  غذای رامن به سبک ایرانی

 واضح است بعضی از مواد به کار رفته در غذای رامن در دسترس ما ایرانی‌ها نیست. حتی اگر مواد غذایی اصلی رامن در دسترس ما بود با ذائقه ایرانی‌ها سازگار نبود. در اینجا قصد داریم شما را با رامن سازگار با ذائقه ایرانی آشنا کنیم.

طرز تهیه غذای رامن به سبک ایرانی

مواد لازم برای غذای رامن
  •  بال مرغ ۲۵۰ گرم
  • سیر۴حبه
  • نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی به میزان لازم یا سویا سس نصف پیمانه
  • نودل یک بسته
  • پیازچه ۱عدد
  • زنجیبل تازه به مقدار دلخواه
  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ آب‌پز یک عدد در صورت نیاز
  • روغن یک قاشق غذاخوری

رامن فود

 ابتدا بال مرغ‌ها را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد فر به مدت سی دقیقه می‌پزیم. سپس، ظرف را بیرون می‌آوریم. هویج و پیازچه را خرد کرده و به ظرف اضافه می‌کنیم. مواد را مخلوط می‌نماییم و دوباره ظرف را در فر قرار می‌دهیم. درجه فر را روی ۱۹۰ گذاشته و  اجازه می‌دهیم مواد مخلوطمان بیست دقیقه در فر بپزد.

پس از آن، موادمان را در قابلمه می‌ریزیم و به آن آب اضافه می‌کنیم. در این مرحله سیر، زنجبیل و قارچ را خرد کرده و در قابلمه می‌ریزیم. اجازه می‌دهیم مخلوطمان نیم ساعت بجوشد. سپس، آب آن را با صافی جدا کرده و آب جداشده را در یخچال می‌گذاریم تا سرد شود. پس از آن، در یک قابلمه مقداری آب ریخته و می‌جوشانیم. نودل را به آب در حال جوش اضافه می‌کنیم. بعد از اینکه نودل پخت آن را در آبکش می‌ریزیم.

 دو باره مایعی را که در یخچال گذاشته بودیم می‌جوشانیم. در این مرحله،  رب را درون روغن سرخ می‌کنیم و همراه نمک و فلفل به مایع اضافه می‌کنیم. می‌توانیم به جای رب سرخ‌شده و نمک، نصف پیمانه سویا سس به آن اضافه ‌کنیم.  اکنون سوپ غذای رامن آماده هست. برای سرو غذا، سوپ جوشیده را در کاسه می‌ریزیم و نودل را اضافه می‌کنیم. اگر دوست داشته باشید می‌توانید یک تخم‌مرغ آب‌پز را نصف کرده درون غذا بریزید. حالا رامن به سبک ایرانی آماده سرو است. نوش جان!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *