اسپا و ماساژ

دانستنی های آروماتراپی

آروماتراپی یا همان روغن درمانی به راهکارهای درمانی سنتی گفته می‌شود که ترکیبات آن داروهای گیاهی و معطر می‌باشد. مقصود از مصرف این روغن‌ها بهبود سلامتی و یا رفتار فرد است که مصرف آن باید زیر نظر پزشک متخصص باشد. علاوه بر فعالیت‌ها و راهکارها این نوع روغن‌ها خاصیت ضدعفونی کننده تنفسی، تسریع کننده و مزایای روان شناختی را دارا هستند. نکته قابل توجه این است که این روغن‌ها از چنان غلظتی برخوردار هستند که باید با روغن‌های دیگر ترکیب شوند و سپس مورد استفاده قرار گیرند، بنابراین باید قبل از مصرف حتما درجه حساسیت فرد در نظر گرفته شود.

دانستنی‌های آروماتراپی

همه‌ی آنچه باید از آروماتراپی بدانید

همانطور که می‌دانید آروماتراپی دارای درجه‌های مختلفی از فعالیت‌های ضد میکروبی می‌باشد که خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچ، آنتی اکسیدان و … را دارا می‌باشد و یا به عبارتی می‌توان گفت برنامه‌هایی مختص این فعالیت می‌باشد که برخی از آن‌ها ماساژ و استنشاق است. بنابراین می‌توان گفت آروماتراپی یک رویکرد کلی نگر می‌باشد و هدف اصلی آن درمان کل فرد با آسان‌ترین روش است.

فواید آروماتراپی

آروماتراپی یکی از روش‌های بیماری درمانی می‌باشد که از فواید بسیاری برخوردار است که یکی از آن‌ها این است که مشکلاتی همچون حالت تهوع، درد تمامی قسمت‌های بدن، اضطراب، استرس، افسردگی، خستگی، بی خوابی، درد عضلانی، سردرد، مشکلات گردش خون، مشکلات قاعدگی، ریزش مو و… را تسکین می‌بخشد. اسانس هر یک از روغن‌ها می‌تواند برای درد خاصی مفید و موثر باشد و به عنوان یکی از راه‌های درمانی با نوسازی متعادل همراه است و از مزایای فوق العاده‌ای برخوردار است.

آروماتراپی چگونه کار می‌کند

متخصصان بر این باور هستند که آروماتراپی روی مغز کار می‌کند و دارای خاصیت درمانی و ضد ویروسی است، به همین سبب است که عفونت‌ها و حساسیت‌ها را تسکین می‌بخشد. مولکول‌های موجود در این روغن‌ها باعث می‌شود جریان خون در بدن به خوبی عمل کند و خون در تمامی نقاط بدن در حال گردش باشد. یکی دیگر از کارکردهای این روغن‌ها این است که حاوی آنتی اکسیدان هستند و مانع از آسیب رسیدن به سلول‌های بدن و پیری می‌شوند و به جوانسازی پوست کمک می‌کنند.

تاثیر آروماتراپی بر درمان افسردگی

برخی از پزشکان و متخصصان بر این عقیده‌اند که این روش درمان برای از بین بردن افسردگی بسیار موثر است و متقابلا عده‌ای نیز معتقدند که افسردگی را تشدید می‌کند. روغن‌های اساسی معمولا برای درمان افسردگی، اختلالات خواب، مشکلات دستگاه تنفسی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این زمان ابتدا فرد باید به پزشک مراجعه کند چرا که افسردگی بیماری خطرناکی می‌باشد و نکته قابل توجه این است که ترکیبات موجود در برخی از این روغن‌ها از چنان خواصی برخوردار است که می‌تواند مولکول‌های نشاط آور را در بدن افزایش دهد و  افسردگی و اضطراب فرد را به سرعت کاهش دهد.

اسانس‌های مورد استفاده در آروماتراپی

آروماتراپی خود دارای روغن‌ها و اسانس‌های متعدد می‌باشد که پرکاربردترین آن‌ها عبارتند از:

  • روغن اسطوخودوس: این روغن را می‌توان با روغن لیموترش ترکیب کرد که برای افراد آرام بخش می‌باشد و جنب و جوش و نشاط را افزایش می‌دهد.
  • روغن نعناع: یکی از روغن‌های پرکاربرد برای آروماتراپی روغن نعناع می‌باشد که برای درمان افسردگی کاربرد زیادی دارد به عبارتی باعث می‌شود رایحه‌ای دلپذیر برای افراد به ارمغان بیاورد.
  • روغن رزماری: این روغن دارای چندین نوع مواد شیمیایی است که خاصیت درمانی دارد و بیشترین تاثیر آن را می‌توان بر سلامت و محافظت از مو مشاهده کرد. چنانچه این روغن با نعناع ترکیب شود تحریک کننده و نشاط آور می‌باشد.
  • روغن شیرین پرتقال: این روغن می‌تواند برای به وجود آوردن رایحه‌های بسیار مطلوب در انواع محصولات تمیز کننده موثر واقع شود.

آروماتراپی در زایمان

همانطور که می‌دانید این روغن‌ها در تسکین انواع درد نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند و چنانچه در دوره بارداری می‌خواهید از این روغن‌ها استفاده کنید باید زیر نظر پزشک باشد، می‌توان روغن‌ها را با اسانس‌های دلخواه تهیه کرده و با خود به همراه داشته باشید. در تمامی مراحل زایمان باید با استفاده از این روغن‌ها ماساژ داده شود تا از شدت انقباضات کاسته شود. به طور کلی برخی از اسانس‌های یاس و کلاری سیج در طول زایمان برای کاهش درد عضلانی این دوره و انقباضات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد درمانی آروماتراپی

در این قسمت باید بدانیم آروماتراپی چگونه عمل می‌کند تا بدن از نظر عاطفی و جسمی به تعادل برسد و ذهن آرام شود. یکی از موارد درمانی آن این است که تمرکز و تسلط را به ذهن باز می‌گرداند. روغن‌ها شامل ترکیبات مختلفی می‌باشند و نیرو و توان و انرژی را به بدن باز می‌گردانند. افرادی که فشارخون دارند می‌توانند آن را با این روش کنترل و درمان کنند و نکته قابل توجه این است که به عنوان یک لایه بردار پوست عمل می‌کند و پوست‌های خشک را تقویت می‌کند.

خطرات احتمالی آروماتراپی

علی رغم فواید و خواص آروماتراپی گاهی می‌تواند خطرات و مضراتی را برای بدن به ارمغان آورد که یکی از آن‌ها صدمات جدی به کلیه‌ها و سیستم عصبی است و چنانچه این روغن‌ها از طریق دهان وارد بدن شود از این رو می‌تواند کشنده باشد. یکی دیگر از مضرات آروماتراپی تحریک پوست است که عوارضی چون خارش و سوزش را به دنبال دارد. نکته قابل توجه این است که اگر بیش از حد مورد استفاده قرار بگیرد منجر به خستگی و سردردهای مکرر می‌شود و برخی از روغن‌ها همچون روغن اسطوخودوس که مصرف زیاد آن‌ منجر به رشد غیر طبیعی پستان در پسران جوان می‌شود.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *