عنوان شغلی کارمندی یکی از پر طرفدارترین شغل هایی است که تعداد قابل توجهی از عموم مردم آن را برای آینده شغلی خود انتخاب می کنند. این شغل علاوه بر آسایش روانی، خطرات و معضلات پنهانی را در بر دارد که کمتر کسی از آن اطلاع دارد. یکی از بزرگ ترین و تهدید آمیزترین خطرات این شغل که آینده افراد را تحت تأثیر خود قرار می دهد مضرات پشت میز نشینی است. اگر دوست دارید از این درد پنهان و معضلاتی که برای یک کارمند به وجود می آورد اطلاع کافی داشته باشید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
مضرات پشت میزنشینی و لزوم استفاده از ماساژ
اگر زندگی روزانه یک کارمند را بررسی کنید به این نتیجه خواهید رسید که یک کارمند روزانه به طور متوسط بیش از ۸ ساعت از زمان خود را پشت میزهای اداری و در مقابل سیستم های کامپیوتری می گذراند.
یکی از مهم ترین معضلاتی که پشت میز نشینی به همراه دارد این است که متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن را کاهش می دهد که این مسئله باعث به وجود آمدن چربی اضافه در بدن خواهد شد. در این بین، افزایش وزن تنها یکی از خطرات پشت میز نشینی به حساب می آید ولی آخر داستان نیست.
بیشتر کارمندان به دلیل زمان زیادی که برای کار کردن در طول ساعت کاری خود در نظرگرفته اند، در معرض آسیب های جدی ستون فقرات، کمر درد و گردن درد خواهند بود چرا که این افراد به علت عدم رعایت استاندارهای لازم در نشستن روی صندلی های اداری آینده سلامت جسمی خود را به خطر می اندازند.
بیماری های مرتبط با نشستن طولانی مدت
علاوه بر مضرات ذکر شده در خصوص پشت میز نشینی، بیماری های مختلفی در کمین این افراد یعنی کارمندان هستند تا به راحتی سلامتی جسمی را از آنها بگیرند. یکی از مهم ترین تهدید های جدی پشت میز نشینی این است که تا ۶۴ درصد احتمال ابتلا به حملات قلبی را افزایش می دهد. چرا که تحلیل رفتن فشارهای ستون فقرات و به وجود آمدن دردهای عصبی آسیب جدی را به قلب وارد خواهد کرد.
افزایش فشار خون و به وجود آمدن دردهای کلیوی و ریوی یکی دیگر از خطرات پنهان پشت میز نشینی به حساب می آید. همچنین بسیاری از افرادی که از بیماری بواسیر رنج می برند و درد خود را با پمادهای داروخانه ای تسکین می دهند بی خبر از این مسئله هستند که سرچشمه تمام معضلات، کم تحرکی و پشت میز نشینی است که موجب می شود اثراتی از جمله هموروئید و دردهای سوزشی را به همراه داشته باشد.
عوارض جانبی نشستن، گردن درد
گردن درد و عدم تحرک این ناحیه در حین کار کردن موجب گرفتگی های عضلانی می شود. این مسئله که به چشم چندان خطر آفرین نمی آید با گذشت زمان فرد را به بیماری هایی مانند آرتروز گردن و دردهای ماهیچه ای لگن و کمر مبتلا خواهد کرد.
خطرات پشت میز نشینی برای خانم ها
محققان بر این باورند که به ازای هر یک سال پشت میز نشینی در خانم ها یک درصد از بافت توده ای استخوانهای این افراد از بین می رود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را در خانم ها افزایش می دهد. همچنین، در این بین خانم هایی که از اضافه وزن رنج می رند نیز بیشتر از سایرین به خطر ابتلا به سرطان رحم، تخمدان و کیسه صفرا دچار خواهند شد.
خطرات پشت میز نشینی برای آقایان
آقایان نیز مانند خانم ها از خطرات بیماری های پشت میز نشینی مستثنا نخواهند بود. چرا که بی تحرکی و عدم رعایت استانداردها حین نشستن پشت میز اداری می تواند احتمال ابتلا به سرطان کولون، رکتوم و سرطان پروستات را در آنها افزایش دهد.
حالا سؤال مهم این است که برای پیشگیری از به وجود آمدن مشکلات جدی برای سلامت بدن و ستون فقرات خود باید چه کنیم؟
جواب این سؤال بسیار ساده است. اگر شما به عنوان یک کارمندان از صندلی و میزهای استاندارد اداری برای کار کردن استفاده کنید تا حد زیادی جلوی آسیب های جدی و بیماری های خطر آفرین را گرفته اید. پس از رعایت این نکته باید فکری به حال تحرک خود در محیط کار کنید.
حتماً برای شما هم پیش آمده که درطول زمان کاری با وجود گردن درد و حتی کمر درد به کار خود ادامه دهید. اگر شما هم این عادت ناشایست را دارید پیشنهاد می کنم از این به بعد برنامه تازه ای را برای خود پیش بگیرید. یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که از بالشت های طبی برای پشت کمر و یا پشت گردن خود استفاده کنید. این بالشتک ها علاوه بر به وجود آوردن حس خوب موجب تسکین می شوند و فاصله بین گودی کمر تا پشتی صندلی را پر می کنند. همین مسئله می تواند تا حد زیادی برای جلوگیری از دردهای مفصلی کارساز باشد.
علاوه بر این شما در طول ۸ ساعت کاری باید حتماً زمانی را برای ورزش های کارمندی اختصاص دهید. ورزش کارمندی شامل حرکات سبک و پشت میزی است که از چرخش گردن از جلو به عقب و چپ به راست آغاز می شود و تا کشیدگی بدن و دستها در فرم ها و حالت های مختلف ادامه دارد.
اگر محل شما جایی را برای استراحت و یا قدم زدن اختصاص داده است حتماً از این محیط استفاده کنید و حداقل روزی یک ربع قدم زدن در محیط را به خود اختصاص دهید.
مضرات ساعات زیاد رانندگی بعد از ترک محل کار
یکی دیگر از معضلاتی که بعد از ساعات کار هم دست از گریبان کارمندان بر نمی دارد، ساعات زیادی است که به دلیل رانندگی پشت اتومبیل می گذرانند. متأسفانه و با توجه به ترافیک های شهری مردم برای رسیدن به مقصد خود بایستی ساعات زیادی را پشت اتومبیل خود بگذرانند که همین مسئله موجب تشدید دردهای عضلانی می شود و مضرات زیادی را به همراه دارد.
برای جلوگیری از این مضرات پیشنهاد می شود پس از ساعت اداری قسمتی از مسیر را با پیاده روی بگذرانید تا بتوانید با طی کردن مسیر محل کار تا خانه قسمتی از کم تحرکی خود را اینگونه جبران کنید.
لزوم ماساژ برای کارمندان
یکی از جدید ترین روش ها برای تسکین دردهایی که کارمندان در طول روز با آن سرو کله می زنند. استفاده از ماساژ درمانی است. این روش ساده می تواند موجب بازدهی بیشتر کارکنان شود و حتی پویایی کارمندان را در محل کار بالا ببرد. در این خصوص بد نیست در محیط کار و در ساعات استراحتی که برای کارمندان در نظر گرفته شده، از همکار خود بخواهید تا با ماساژ ناحیه عضلانی حس خوبی را برای شما به وجود بیاورد.
یکی از مزایای ماساژ درمانی در محل کار این است که استرس کارمندان را کمتر می کند و موجب تسریع بخشی در امر گردش خون افراد می شود. به همین منظور پیشنهاد می کنم برای پیشگیری از دردهای عضلانی مانند درد گردن و کمر حتماً هفته ای یکبار به مراکز درمانی مراقبت از بدن مراجعه کنید و از خدمات ماساژ به صورت حرفه ای بهره ببرید تا تأثیر به سزای آن را در کوتاه مدت متوجه شوید.
رابطه بین افسردگی و ماساژ درمانی
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که لزوم درمان با ماساژ را به یک امر حیاطی تبدیل می کند این است که ماساژ درمانی علاوه بر تسکین دردهای جسمی می تواند درمان خوبی برای افسردگی باشد. ماساژ درمانی گردش خون را سرعت می بخشد و باعث افزایش هورمون ها می شود همین مسئله می تواند موجب شود تا روند بهبود بیماری های روحی از طریق راهی آسان و اثربخش سرعت پذیرد.
ماساژ درمانی به عنوان راه میان بری برای بهبود معجزه آسای دردهای روحی و جسمی، به تمامی افراد در بازه های سنی مختلف پیشنهاد می شود. شما می توانید پس از مدت کوتاهی از اثرات مؤثر ماساژ بهره ببرید و این روش معجزه آسا را به عزیزان خود نیز پیشنهاد کنید.