اسپا و ماساژ

هرآنچه باید درمورد تخت ماساژ بدانید

چه خود ماساژوری حرفه‌ای باشید، چه صاحب یک سالن اسپا و ماساژ تراپی. چه حتی از آن دسته افرادی باشید که تنها می‌خواهند هفته‌ای یک بار از ماساژی آرام لذت ببرند، توصیه می‌شود این مقاله را حتماً بخوانید. در این مقاله قصد داریم عضو کلیدی که یک ماساژ را لذت بخش، و یک ماساژور را محبوب می‌کند به شما معرفی کنیم؛ تخت ماساژ. شاید در نگاه اول اهمیت انتخاب تخت ماساژ و تفاوت انواع مختلف آن با هم، به وضوح درک نشود. اما اگر خود، یک ماساژور هستید، توجه به اهمیت انتخاب تخت ماساژ مناسب است که روزبه‌روز بر تعداد مشتریان شما می‌افزاید. هرآن چه که نیاز است در مورد این تخت‌های ماساژ بدانید، در خلال این پاراگراف‌ها به تفضیل برایتان شرح داده شده است؛ از شکل و انواع تا مشخصات اصلی و فرعی آن.

تخت ماساژ شما پرتابل است یا ثابت؟

اگر صاحب یک سالن زیبایی و ماساژتراپی هستید، احتمالاً برایتان جالب خواهد بود که نکاتی دربارۀ تخت‌های ماساژ ثابت بدانید. این تخت‌ها به طبع نسبت به تخت‌های پرتال سنگین‌تر هستند و از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند. از نکات قابل توجه دیگر این تخت‌ها، استحکام بسیار بالای آنان است. هرچند جنس این تخت‌ها نیز اهمیت بالایی در تعیین استحکام آنان دارد. امروزه معمولاً جنس بدنه این تخت‌ها از چوب است. در مورد تخت‌ های ثابت، گزینه بعدی که برای ساخت بدنه به کار می‌رود، آهن است. آهن از استحکام فوق العاده‌ای برخوردار است و به دلیل وزن بالایی که دارد تنها در ساخت همین نوع از تخت‌ها به کار میرود. عموماً لایه‌ای حفاظتی از رنگ روی پایه و بدنه این تخت‌ها میکشند تا از زنگ زدن آهن جلوگیری کنند. اما بهرحال استفاده از آهن، هرچند با روکش، ظاهر شکیلی به این تخت‌ها نمیدهد.

از انواع تخت‌های ماساژ ثابت می‌توان به تخت‌های ماساژ برقی اشاره کرد که به دلیل استفاده از تجهیزات الکتریکی نیاز دارند تا در وضعیتی ثابت و پایدار بمانند.

انواع تخت های ماساژ

 

تخت ماساژهای پرتابل

ماساژورهایی که کارشان ماساژ شخصی در منزل است، این پاراگراف را با دقت بخوانند. در انتخاب تخت مناسبی که هم حمل و نقلش برای شما آسان و به صرفه باشد و هم راحتی مشتری را تضمین کند، باید به چند نکته کلیدی دقت داشت:

وزن تخت ماساژ پرتابل

اگر قصد حمل و نقل تخت ماساژ خود را دارید، طبیعی است که ترجیح می‌دهید تا حد ممکن این تخت‌ها سبک باشند و در عین سبک بودن، تحمل وزن افراد (حتی افراد چاق) را داشته باشند. در این راستا، متخصصان دو نوع وزن برای این تخت‌ها تعریف کرده اند:

وزن کاری تخت ماساژ

منظور از این وزن، وزنی است که در حین کار روی تخت ماساژ قرار می‌گیرد، شامل وزن مشتری و تمام تجهیزاتی که شما روی تخت از آن استفاده می‌کنید و همچنین وزن حاصل از فشاری که در حین ماساژ اعمال می‌کنید. با در نظر گرفتن این نکته که وزن معمول اکثر انسان‌ها چیزی حدود ۶۰ ای ۱۰۰ کیلوگرم است، وزن کاری تخت‌ ماساژ باید چیزی بین ۲۵۰ الی ۳۰۰ کیلوگرم باشد.

وزن قابل حمل تخت ماساژ

وزن تخت را، هنگامی که کامل جمع شده است و شما در حال حمل آن هستید، وزن قابل حمل تعریف می‌کنند. این وزن بسته به جنس تخت شما، از ۱۱ الی ۲۳ کیلوگرم متغیر است.

وزن قابل حمل تخت‌‌های پرتابل عموماً زیر ۱۵ کیلوگرم است، تا بتواند در عین استحکام، تا حد ممکن سبک باشد.

۳ روش برای کاهش وزن تخت ماساژ

ماساژور

استفاده از آلومینیم به جای چوب در بدنه تخت

  1. تختی انتخاب کنید که قسمت پشتی آن قابلیت بالا آمدن نداشته باشد، چرا که تجهیزاتی که این قابلیت را به تخت میدهند، خود وزنی در حدود ۲ تا ۳ کیلوگرم دارند
  2. تختی با ابعاد کوچکتر انتخاب کنید. البته به خاطر داشته باشید این کار ممکن است باعث شود تا مشتری‌های درشت هیکلتان احساس راحتی کافی نداشته باشند.

درست است که استفاده از تخت ماساژ پرتابل آلومینیمی بهتر از تخت ماساژ چوبی است. اما باید به این نکته دقت داشته که نوع آلومینیمی این تخت‌ها به مراتب گرانتر از انواع چوبی آن است.

اگر ماساژی که تخصص شماست، از انواعیست که در آن پشتی تخت حتما باید بالا بیاید (مثل ماساژ رفلکسولوژی پا)، توصیه می‌کنیم از مورد دوم برای سبک‌تر کردن تخت خود استفاده نکنید و هزینه بالاتری برای خرید تخت آلومینمی متحمل شوید. و یا ابعاد تخت را کوچکتر انتخاب کنید. بهرصورت با توجه به نوع ماساژ و جثۀ اکثریت مشتریان خود، می‌توانید بهترین گزینه را در کاهش وزن تخت پرتابلتان انتخاب کنید.

مزایای تخت ماساژ پرتابل به نسبت تخت‌های ثابت

مزایا تخت های ماساژ

  1. انعطاف بالا و قابل حمل بودن به اکثر مکان‌ها

بدیهیست که این تخت‌ها را به راحتی می‌توان تا کرده و برای یک ماساژ شخصی در فضایی که مطلوب خود مشتری است و در آن حس راحتی بیشتری دارد، حمل کرد.

  1. برخوردار بودن از دوام و استحکام مورد نیاز در عین سبکی

آلومینیم یا چوب، در عین سبکی، به این تخت‌ها استحکام مورد نیاز ما را می‌بخشد.

  1. اشغال فضای کمتر

این نوع از تخت‌ها حتی در فضاهای کوچک نیز قابل استفاده است.

  1. قیمت کمتر

عموماً تخت‌های ماساژ ثابت، قیمت بیشتری از انواع پرتابل خود دارند.

ارتفاع

امروزه تقریبا تمام تخت‌های ماساژ قابلیت تنظیم ارتفاع دارند. تنظیم ارتفاع در مکان‌هایی که بیش از یک ماساژور با تخت ماساژ کار می‌کند، کاربرد دارد. از کاربردهای دیگر این قابلیت آن است که ممکن است گاهی یکی از مشتری‌های شما دارای عمق بدنی بیشتر یا کمتری از اغلب مشتریانتان داشته باشد (بسیار چاق یا لاغر باشد). در چنین مواقعی به راحتی با تنظیم ارتفاع تخت می‌توانید در پوزیشن راحتتری برای ماساژ قرار بگیرید. توجه کنید که تنظیم ارتفاع تخت باید نهایتاً دو الی ۳ دقیقه طول بکشد. این کار در تخت‌های چوبی با دستگیره‌های چرخان تنظیم، و در تخت‌های آلومینیمی با فشار دادن دکمه چند جهته امکان پذیر است.

ارتفاع تخت های ماساژ

ارتفاع تخت ماساژ را چگونه تعیین کنیم؟

کلیدی ترین عنصر در تعیین ارتفاع تخت، قد ماساژور است؛ برای آنکه بدانید به تناسب قدتان چه ارتفاعی بهینه است، کنار تخت صاف بایستید و دست‌های خود را مشت کنید. از همکار یا دوست خود بخواهید ارتفاع زیر مشت شما را تا زمین اندازه بگیرد. فاصله لبه بالایی تخت از زمین نیز باید به همین اندازه باشد (تا اختلاف ۵ سانتی‌ متر).

این نکته قابل توجه است که امروزه در اسپاهای ایران، بهترین ارتفاع برای تخت‌ها ۷۵ الی ۸۰ سانتی‌متر شناخته شده است.

عرض تخت ماساژ

طول تخت‌های ماساژ عموماً تفاوت چندانی با هم ندارد و در حدود ۱۸۵ سانتی متر است. اما این عرض تخت است که اهمیت زیادی دارد. تخت‌های ارزان قیمت که از کیفیت مناسبی نیز برخوردار نیستند، دارای پهنای ناکافی هستند، چنان که فردی با شانه‌های پهن روی آن‌ها احساس راحتی نمی‌کند. عرض تخت ماساژ باید به قدر کافی زیاد باشد تا هم ماساژور بتواند به راحتی تکنیک‌های ماساژ خود را اعمال کند و هم مشتری‌هایی که کمی درشت اندام هستند، مثل ورزشکاران و بدنسازان نیز روی آن احساس راحتی کنند و ترسی از افتادن نداشته باشند! در عین حال زیاد بودن بیش از حد پهنای تخت نیز باعث می‌شود ماساژور برای ماساژ و دسترسی به بدن بیمار، بیش از حد استاندارد خم شود.

این عمل در دراز مدت، به کمر ماساژور آسیب وارد می‌کند. تقریباً تمام درمانگران و ماساژورها، عرض استاندارد تخت ماساژ را چیزی در حدود ۷۱ سانتی متر (۲۸ اینچ) دانسته اند. البته در این میان باید به کاربردها و موارد خاص نیز توجه کرد. برای مثال، در ماساژهای ورزشی یا ماساژ بافت عمیق، که نیاز به فشار زیاد نقطه‌ای است، تخت با عرض کمتر می‌تواند باعث تسلط بیشتر ماساژور و افزایش فشار نقطه‌ای شده و مناسب‌تر باشد.

در کل، اگر قد و قامت و جثۀ کوچکتری دارید، احتمالاً عرض مناسب در انتخاب تخت برای شما ۱۲ اینچ خواهد بود. در حالی که اگر قد بلندی دارید، یا دوست دارید با افزایش پهنای تخت، فضا و حس راحتی بیشتر به مشتریان خود هدیه کنید، پهنایی در حدود ۳۰ اینچ برای شما مناسب خواهد بود.

عرض تخت های ماساژ

چگونه بفهمیم در انتخاب تخت ماساژ، چه پهنایی برای ما مناسب است؟

یک مقوا در ابعاد دو سایزی که نمی‌دانید کدام برای شما مناسب‌تر است، ببرید. هر بار یکی از دو سایز را روی اپن آشپزخانه خود گذاشته و روی آن خم شوید. تصور کنید این تخت ماساژ شما است.  شما و مشتریتان، با کدام سایز راحتترید؟

فوم رویه تخت ماساژ

انتخاب دانسیته فوم مناسب یکی از موارد بسیار مهم در تخت‌های ماساژ است. یک اصل پایه می‌گوید، دانسته فوم باید به گونه‌ای باشد، که اگر با دست رویۀ تخت را فشار دادید، به هیچ عنوان سفتی چوب کف تخت را حس نکنید. معمولاً، مراجعین شما روی تختی با فوم بیشتر و جنس فوم بهتر، راحتتر هستند و حس آرامش بیشتری در طول دوره ماساژ دارند. همچنین باید توجه کرد که فوم، به اندازه عمر بدنۀ تخت، دوام داشته باشد. دانسیته‌های بالاتر فوم به مرور کمتر هوا را داخل حفره‌های خود حبس می‌کند و برای همین کمتر می‌خوابد و فرو می‌رود؛ که این به معنای دوام بیشتر است.

استاندارد صنعتی تعریف شده برای ضخامت فوم، ۲ اینچ است. اما معمولاً ضخامت فوم تخت‌های ماساژ موجود حدود ۲٫۵ الی ۳ اینچ اندازه گیری شده است که تا حد امکان ظاهری مناسب و راحتی مطلوبی برای مشتریان فراهم کند. عموماً به این فوم‌های ۳ اینچی، فوم نیمه محکم نیز گفته می‌شود.

فوم مناسب تخت های ماساژ

اشکال مختلف تخت ماساژ

  1. تخت ماساژ مستطیلی شکل با گوشه‌های تیز (گوشه‌های مربعی)

این نوع تخت ، نوع سنتی آن است و همه ما با شنیدن نام تخت‌های ماساژ، در قدم اول احتمالاً یاد چنین شکلی می‌افتیم.

  1. مستطیلی شکل با گوشه‌های گرد

این نوع از تخت‌ها، کاملاً شبیه مورد اول هستند. تنها با این تفاوت که لبه‌های گردی دارد. این موضوع تنها در ظاهر تخت اثر می‌گذارد و عملکرد آن را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

  1. شیشه ساعتی با شیب تدریجی

این نوع تخت‌، اختراعی بی‌نظیر در زمینه تخت‌های ماساژ در سال‌های اخیر بوده است که مشکلات زیادی را در انتخاب پهنای مناسب حل کرده است. این گونه تخت‌ها، در انتهای خود پهن تر هستند، و در میان خود باریک می‌شوند. این طراحی هم به شما هم به مراجعینتان حس راحتی بیشتری می‌دهد؛ چرا که پاها و شانه‌ها از قسمت‌های میانی بدن پهن‌تر بوده (حدود ۳۰ اینچ)، و در عین حال باریک بودن قسمت‌های میانی (حدود ۲۶ اینچ) باعث می‌شود کمر ماساژور در اثر خم شدن، در دراز مدت آسیب نبیند.

  1. شیشه ساعتی با شیب تیز

این تخت، بسیار شبیه به مورد ۳ است با این تفاوت که در حرکت از قسمت‌های انتهایی به میانی، پهنا نه به تدریج، بلکه ناگهان تغییر می‌کند. این مورد، برای افرادی که قد کوتاهی دارند بهتر است.

  1. بیضی شکل

همانطور که از اسمش پیداست، این تخت هیچ گوشه‌ای نداشته و اطرافش گرد است. درمان گران معمولاً به یکی از این دو دلیل، این نوع تخت‌ها را انتخاب می‌کنند:

  1. این تخت‌ها جمع شده و در کل فضای بسیار کمی را، حتی در حالت باز شده، اشغال می‌کنند. لذا وقتی در اتاق درمان خود یا در مکان مورد نظر، فضای زیادی ندارید، این تخت‌ها بسیار به کار شما می‌آیند.
  2. ظاهر این تخت‌ها به لحاظ زیبایی شناسی، چشم‌نواز است و فضای اتاق ماساژ را به زیبایی می‌آراید.

ماساژور

در هر حال آن چه که در انتخاب و خرید تخت ماساژ اهمیت دارد، در درجه اول راحتی ماساژور و افرادیست که به او مراجعه می‌کنند. گاهی نیز برخی گزینه‌ها به نظر گران قیمت هستند، اما لازم است اشاره کنیم که “هیچ ارزانی بی دلیل نبوده و هیچ گرانی بی حکمت نیست”! اولویت اول شما در خرید تخت ماساژ، بهتر است دوام و راحتی باشد. اگر ماساژور شخصی هستید و به تخت پرتابل نیاز دارید، باید بعد از این موارد حتماً توجه کنید که تخت مورد نظر شما از سبکی در عین استحکام بدنه و ضخامت رویۀ مناسب برخوردار باشد. در وهله بعدی بهتر است با افراد آگاه و باتجربه مشورت کرده، تختی را که از تمام این ویژگی‌ها برخوردار است، با مناسب‌ترین قیمت یافته و خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *