اسپا و ماساژ, بلاگ

۱۳ دلیل اهمیت ماساژ کف پا

foot-massage (8)

اختصاصی مجله اسپا:

پاهایمان کارهای زیادی برای ما انجام می دهند. ما را تمام طول روز به هرجا که می ­رویم حمل می­ کنند، گرمای بوجود آمده از دویدن صبحگاهی و تعداد بی­شمار بعد از ظهرهایی ­که در کفش ­های تنگ محصور هستند را تحمل می کنند. بر خلاف همه این رفتارها، آنها به ندرت شکایت می کنند!

یک ماساژ کف پا می تواند درمان خوبی برای پاهایمان باشد (و اگر خوش شانس باشیم، شخص دیگری برای درمان هست) در طول مدتی که­ همه بدنمان در حال استفاده از این درمان است.

ماساژ کف پا، به ۵۰۰۰ سال قبل به زمان مصریان باستان و چینی­ ها بر می گردد! بر اساس این ورزش های باستانی، reflexology (فشار بر روی قسمت­ های خاص دست یا پا برای درمان یا تسکین درد) در سال ۱۹۱۳ به یالات متحده وارد و در آنجا معرفی شد.

Reflexology از فشار آوردن به کف پا برای ایجاد تغییرات فیزیکی در بدن استفاده می­ کند. انتخاب محل فشار بر اساس سیستم پیچیده مناطق مختلف بدن و نواحی واکنشی که در ارتباط باسایر قسمت های بدن هستند انتخاب می­ شوند. ماساژ معمولی کف پا و ماساژ رفلکسولوژی به میزان غیر قابل تصوری فایده برای سلامتی ما به دنبال دارند که شامل:

۱- ایجاد آرامش و برطرف کردن استرس

همه انواع ماساژ می توانند باعث آرامش شوند، و همچنین می توانند به شما کمک کنند تا از استرسی که در بدن خود دارید رها شوید. خیلی افراد وقتی به دنبال تسکین استرس هستند، شانه­ ها، گردن و کمر را به عنوان اولین قسمت­ های بدن برای ماساژ گرفتن در نظر می­ گیرند. اما ماساژ کف پا می­ تواند به طرز موثری باعث کم کردن نگرانی شما شود.

ایجاد آرامش و برطرف کردن استرس

ایجاد آرامش و برطرف کردن استرس

نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد نشان داد، افرادی که در مراکز درمانی با بیماران دچار زوال عقل کار می کنند، که شغلی استرس زا و طاقت فرسا است، تنها ۱۰ دقیقه ماساژ باعث شد که آنها حس بهتری داشته باشند و همچنین سطح تنش و نگرانی در آنها پایین آمد.

تحقیقات جدیدتر نیز نشان می دهند پنج دقیقه ماساژ کف پا می تواند به آرامش و کاهش استرس در بیمارانی که شرایط بحرانی دارند کمک کند، در حالی که مالش دست و پا می ­تواند به افرادی که در غم از دست دادن عزیز خود غصه دار هستند حس آرامش ایجاد کند.

۲- خواب با کیفیت

فقط یکی از فواید شگفت انگیز رفلکسولوژی توانایی آن در کمک به افراد برای غلبه بر حالت ­های اختلال خواب و بی­خوابی مزمن (اینسومنیا) است. ماساژ کف پا قبل از رفتن به رختخواب به شما کمک می­ کند که آرامش داشته و از استرس­ هایی که در طول روز به شما وارد شده رها شوید.

خواب با کیفیت

خواب با کیفیت

برای لذت بردن از یک خواب عمیق، به واکنش solar plexus (یک عصب خاص) توجه ویژه داشته باشید که مقدار زیادی از استرس شما از جا ناشی می شود. اگر به آرامی بالای قسمت داخلی پا را فشار داده و به دنبال محل فرو رفتگی کوچک بگردید این عصب خاص را پیدا می­کنید. این قسمت را فشار داده و ماساژ دهید تا خواب شبانه خوشی داشته باشید.

۳- افزایش گردش خون

با تشکر از زندگی ساکن و بدون تحرک، با نداشتن تمرینات ورزشی و پوشیدن کفش ­های تنگ گردش خون در بدن دچار اختلال می شود.

آیا هرگز از سرد شدن و بی ­حسی پاها رنج برده ­اید؟ یا بدون هیچ دلیلی احساس خارش و سوزش در کف پاهای خود داشته ­اید؟ یا شاید از خون مردگی رنج برده­اید؟ همه این علائم نشان دهنده گردش خون ضعیف در کف پای شما است که می­ تواند با ماساژهای منظم به شکل بسیار زیادی بهبود یابد.

تحقیقات جدیدتر نشان دادند زنانی که با سزارین (c-section) زایمان کرده ­اند پس از گرفتن ماساژ نسبت به آن­هایی ­که ماساژ نشده­ اند کاهش درد زایمان داشته اند.

۴- کاهش فشار خون

فشار خون بالایا “هایپرتنشن”، جدی­ترین عاملی است که می ­تواند باعث بالا رفتن ریسک حمله قلبی، سکته یا آسیب ­های کبدی شود، تغییر سبک زندگی، که شامل خوردن غذاهای سالم می ­شود، می­ تواند فشار خون شما را به میزان قابل توجهی پایین آورد، مثل تاثیری که به طور عادی ماساژ کف پا بر روی فشار خون بالا دارد.

کاهش فشار خون

کاهش فشار خون

در تحقیقی که در کشور کره انجام گرفته نشان داده که در اثر آرامشی که ماساژ کف پا بوجود می­ آورد فشار سیستولیک خون و سطح تری­گلیسرید در خون بهبود می ­یابند. در تحقیقی دیگر نتایج بدست آمده در مورد بیمارانی که فشار خون بالا دارند نشان داد با روش درمانی رفلکسولوژی با هدف پایین آوردن فشار خون عوارض این بیماری و همچنین میزان مصرف دارو در طول ماساژ درمانی کاهش پیدا کردند.

۵- جلوگیری از ایجاد زخم و بهبود سریع زخم

ماساژ کف پا به کاهش درد مفاصل و بهبود زخم ­ها، و همچنین درد عضلات کمک می کند. این کار همچنین از ابتلای افراد به بیماری plantar fasciitis (سست شدن بافت همبند کف پا) در آینده جلوگیری می­کند.

این بیماری یکی از عوامل شایع در بروز درد پاشنه پا است. در این بیماری نوار زخیمی از بافت در اطراف کف پا تشکیل می شود و باعث اتصال استخوان پاشنه پا به شست پا می ­شود که بسیار دردناک و ملتهب است.

ایستادن بیش از حد، دویدن، ورزش هایی که با پریدن ها یا فرود آمدن های زیاد همراه هستند، اضافه وزن و پوشیدن کفش­ هایی با استحکام نا مناسب، ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

یک نگاه ساده به پاهای خود بیاندازید متوجه خواهید شد که هر قسمت از پای شما به بخشی از بدن متصل است، فقط باید بدانید کدام بخش را ماساژ دهید.

۶- تسکین سردرد و میگرن

اگر شما به طور مداوم از سردرد و میگرن رنج می برید، از رفلکسولژی استفاده کنید، و بطور خاص برای تسکین میگرن این شش نقطه خاص را برای اعمال فشار امتحان کنید در تحقیقی که در کشور دانمارک در مورد درمان ­های جایگزین در زمینه سلامتی و دارو منتشر شد، ۲۲۰ بیمار در طول شش ماه تحت درمان با رفلکسولوژی قرارگرفتند.

تسکین سردرد و میگرن

تسکین سردرد و میگرن

بعد از تنها سه ماه، ۸۱ درصد از بیماران اذعان داشتند که پس از این دوره درمانی مشکل سردردشان به­ شکل قابل توجهی و یا حتی به طور کامل بهبود یافته، و ۱۹ درصد از بیمارانی که قبلا برای کنترل بیماری خود دارو مصرف می­کردند توانستند مصرف دارو را متوقف کنند. بدون دسته بندی کردن داروها، ۱۷روش طبیعی دیگر برای متوقف کردن سردرد وجود دارد.

۷- کاهش تشویش و اضطراب

اختلال (نگرانی) تشویش معمول­ ترین درمان­ های طبیعی برای این بیماری ذهنی در آمریکا است، که ۴۰ میلیون بزرگسال را درگیر کرده و این تعداد فقط کمی کمتر از یک پنجم کل جمعیت را تشکیل می­دهند. همانطور که مطالعات نشان داده ­اند درمان­ های طبیعی مورد استفاده برای این اختلال می­توانند به طرز شگفت انگیزی موثر واقع شوند.

در سال ۲۰۰۲، ۶۷ زن یائسه با نه جلسه رفلکسولوژی یا ماساژهای کف پای غیر تخصصی مورد درمان قرار گرفتند. اگرچه تفاوت چشمگیری بین درمان با روش رفلکسولوژی و ماساژ غیر تخصصی در درمان علائم روانی در بین زنان یائسه دیده نشد، این درمان منجر به کاهش ۵۰ درصد از احساس تشویش در بیماران شد، که نشان دهنده برتری دو برابری گروه تحت کنترل در تحقیق بود.

تصور کنید که می­خواهیم از این روغن ­های درمانی طبیعی برای درمان تشویش و اظطراب استفاده کنیم. چند قطره از آنها به یک روغن حمل کننده ­ای مثل، جوجوبا یا شیره بادام، اضافه میکنیم، و سپس با ماساژ دادن کف پا  میتوان به تسکین اظطراب کمک کرد.

۸- درمان طبیعی درد

درد و خستگی پا معمولا با مالش پا تسکین می­یابد اما آیا می­دانید که قدرت درمان درد با ماساژ به این موارد ختم نمیشود؟ ماساژ پا در حقیقت درد را در سایر مناطق بدن نیز از بین می­برد بخصوص وقتی که با این ۱۵ روغن مخصوص تسکین درد همراه باشد.

تحقیقی که در سال ۲۰۰۴ انجام شد نشان داد کسانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند پس از دریافت ماساژ دست یا پا دردشان نسبت به کسانی که فقط با دارو درمان شده بودند به میزان بیشتری تسکین یافته بود.

تحقیقات بیشتر در این زمینه نشان داده بانوانی که با روش سزارین زایمان کرده ­اند با ماساژ کف پا درد کمتری نسبت به کسانی که این درمان را دریافت نکرده ­اند، متحمل شده­ اند.

۹سلامت ناخن و پوست

به طور معمول استفاده روغن­ های مرطوب کننده طبیعی و روغن ­های خاص ضد باکتری بر روی پا یکی از راه های مطمئن سالم نگه­داشتن پوست و ناخن است.

استفاده از روغن نارگیل یا روغن شیره بادام، میتواند از خشکی، ترک و درد پاشنه پا را که منجر به عفونت و شکاف خوردن آن میشود جلوگیری کند، همین طور مانع از پینه بستن پوست می­شود.

سلامت ناخن و پوست

سلامت ناخن و پوست

چیزی که بیشتر اهمیت دارد، استفاده مستمر از روغن­ هایی مثل درخت چای، اسطوخودوس، اکالیپتوس علاوه بر اینکه به دلیل خاصیت ضد باکتریایی از ایجاد عفونت و قارچ در ناخن ­ها و پوست جلوگیری می کنند، نوعی ورزش نیز محسوب میشود.

۱۰- درمان ورم پاها

ورم پاها و کف پا در اثر تجمع مایعات، ادم (edema) نامیده میشود. و البته می­تواند در اثر نشستن یا ایستادن­ های طولانی مدت نیز بوجود آید. همچنین بروز این عارضه در بارداری نیز معمول است.

در تحقیقی که مجله بین المللی پرستاری منتشر کرد اعلام شدکه تورم مربوط به حاملگی به شکل قابل ملاحظه ­ای با استفاده از ماساژهای مستمر کف پا کاهش پیدا میکند. در حقیقت، زنانی که در گروه ­های ماساژ درمانی بودند به طور واضح پاهای کوچکتری (بدون تورم محیطی در اطراف پا) نسبت به زنانی که در گروه ­های درمان شونده با داروهای بی اثربودند داشتند.

مهم است که یاد آور شویم تورم پا و قوزک پا میتواند نشانه مشکلات دیگری مثل بیماری کلیه، اختلالات قلبی، بیماری کبدی و بسیاری مشکلات دیگر باشد. و همیشه اکر در این مورد مشکوک هستید با دکتر خود مشورت کنید.

در پایان یک روز طولانی و خسته‌کننده بسیاری از افراد تمایل دارند که از مزایای تکنیک مفید و آرامش بخش “ماساژ کف پا” بهره‌مند شوند.

ماساژ کف پا می‌تواند به آرامش بیشتر کمک کرده و فرد را از دردهای عضلانی رهایی بخشد.

۱۱- تسکین عوارض PMS

عوارض معمول PMS شامل احساس اندوه، اضطراب، زود رنجی، تنش، بی­خوابی مزمن، خستگی و سردرد است، و در ۵۰ درصد از زنان همراه با درد میباشد. با توجه به­ آنچه در مورد تاثیرات مثبت ماساژ کف پا در درمان بیشتر مشکلات ذکر شده میدانیم، از فهمیدن این مطلب تعجب نمی­کنیم وقتی متوجه میشویم تحقیقات نیز از بحث­ هایی­ که در مورد لذت از ماساژ مستمر در بیمارانی­که از عوارض معمول PMS رنج میبرند حمایت می­کنند.

تحقیقی که در ایالت کالیفورنیا در سال ۱۹۹۳ انجام شد نشان داد که طبق گزارشات زنانی که تحت درمان رفلکسولوژی قرار داشتند دچار عوارض PMS کمتری در مقایسه با آن دسته از زنانی که تحت درمان داروهای بی اثر بودند، شدند.

تسکین عوارض PMS

تسکین عوارض PMS

۵۰ درصد از زنانی که دوران قاعدگی دردناکی را تجربه کرده ­اند خوشحال میشوند اگر بشنوند که­ رفلکسولوژی میتواند با درمان با بروفن در تسکین درد در این موارد رقابت کند.

در تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد افرادی شرکت داشتند که تحت درمان با  یک دوره درمانی که شامل سه دوره مستمر ماهانه با ۴۰۰ میلیگرم داروی بروفن با دوز هر هشت ساعت یک عدد در طول سه روز یا ۱۰ جلسه رفلکسولوژی در ۴۰ دقیقه برای دو دوره مستمر ماهانه قرار گرفتند.

در طول ماه سوم وقتی فقط بروفن استفاده شد و نه رفلکسولوژی، اثرات درمانی رفلکسولوژی ادامه یافتند و در واقع از کیفیت کنترل درمان با بروفن پیشی گرفتند، حتی وقتی هیچ ماساژی در آن ماه داده نشده بود!

با در نظر گرفتن اینکه رفلکسولوژی در کاهش شدت و طول مدت قاعدگی­ های دردناک اثر بخش ­تر از مصرف بروفن است، این روش بیشتر روشی برای درمان به نظر میرسد تا روشی برای تسکین درد.

۱۲- درمان عفونت های مزمن سینوس ها

التهاب و گرفتگی سینوس­ ها می­تواند با ماساژ کف پا درمان شود. وقتی۱۵۰ بزرگسال مبتلا به سینوزیت مزمن را با روش های شستشوی بینی و رفلکسولوژی روزانه برای دو هفته تحت درمان قرار گرفتند، بهبود مشاهده شده در هردو گروه یکسان و چشمگیر بود.

برای ۷۰ درصد از داوطلب­ ها درمان مفید واقع شد، و طبق گزارش ها در ۳۵ درصد از افراد درمان دارویی کاهش پیدا کرد. اگر شما از سینوزیت رنج میبرید، این ۱۴ درمان طبیعی نیز باید تسکین دهنده باشند.

درمان عفونت های مزمن سینوس ها

درمان عفونت های مزمن سینوس ها

۱۳- تسکین عوارض سرطان، دیابت و MS

عوارض انواع شرایط پزشکی بحرانی نیتوانند به شکلی با ماساژ کف پا تسکین یابند. مثلا” افراد دیابتی با زخم های ناحیه کف پا -که از مشکلات پیچیده بیماری دیابت به شمار میرود-  با استفاده از ماساژ درمانی­ کاهش چشمگیری در زمان درمان مشاهده شده است.” احتمالا دلیل پیشرفت در درمان افزایش گردش خون میباشد.

بیماران مبتلا به سرطان بر اساس تحقیقی که در دانشگاه کانبرا انجام شد پس از اینکه با ماساژ کف پا مورد درمان قرار گرفتند، در آنها آثار بهبود در درد و تهوع مشاهده. به علاوه بیماران مبتلا به سرطان سینه که تحت همین درمان قرار گرفتند، کاهش شدیدی در علائم فیزیکی در ارتباط با بیماری و دارو درمانی داشتند، که شامل کاهش تنگی نفس و بالا رفتن سطح انرژی در آنها بود.

رفلکسولوژی طبق تحقیق انجام شده در سال ۲۰۱۵ در کشور ایران، میتواند تسکین دهنده خستگی ناشی از MS باشد.

مراحل ماساژ پا

درحالیکه ماساژ حرفه­ ای کف پا  یک درمان لذت بخش است، نه انجام هر روزه آن عملی است، و نه ضرورتا مفید است. این­ها توصیه­ هایی برای شما هستند تا بتوانید بدون صرف هزینه یک ماساژ درمان شوید:

  • در موقعیت راحت بنشینید، یکی از پاهایتان را خم کنید و کف پای خود را در موقعیت مخالف در حالت محکم تکیه گاه قرار دهید.
  • به آرامی یکی از روغن های گیاهی را به پوست یا ناخن­ های خود بمالید، و همه کف پای خود را که شامل شست پا، قوس کف پا، و پاشنه میشود را ماساژ دهید.
  • برای انجام یک ماساژ عمیق ­تر، بند انگشتانتان را درون کف پا فرو ببرید و ان را بمالید (مثل کاری که با خمیر میکنید)! شما همچنین می­توانید این کار را با پوست و عضلات انجام دهید. کف پای خود را با دستانتان نگه دارید و با شست­ ها به پوست فشار بیاورید.
  • بعد به آرامی شست پا را  به عقب و جلو برده یا جداگانه عضلات زیرین را بکشید.
  • این کار را برای پای دیگرتان تکرار کنید.

تکنیک­ های رفلکسولوژی

برای بهره ­مند شدن بیشتر و هدفمند از ماساژ کف پا رفلکسولوژی را امتحان کنید. به یاد داشته باشید که، این یک تکنیک ترکیبی درمان است پس نباید این کار را با سرعت انجام دهید! نگاهی به قسمت “چارت رفلکسولوژی پا” بیندازید.

تکنیک­ های رفلکسولوژی

تکنیک­ های رفلکسولوژی

تکنیک­ های رفلکسولوژی

تکنیک­ های رفلکسولوژی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *