بلاگ, بهداشت و سلامتی, رژیم و تغذیه

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

control-of-spring-allergy-with-diet-(14)

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

فصل بهار فصل زیبایی و نشاط است و تجربیات فصل بهار برای همه لذت‌ بخش است حتی برای افرادی که از آلرژی بهاری رنج می‌برند، فصل بهار می‌تواند لذت‌ بخش‌تر هم باشد اگر بتوانیم علایم آلرژی را کنترل کنیم. اگر در فصل بهار از خارش چشم، آبریزش بینی، آسم خفیف و دیگر علائم آلرژی رنج می‌برید با مراجعه به پزشک حتماً دارو های ضد آلرژی مانند آنتی‌ هیستامین، کورتیکواستروئید و امثال آن برایتان تجویز می‌شود.

این دارو‌ ها علائم آلرژی را از بین می‌برند یا آنها را کاهش می‌دهند. در کنار استفاده از دارو برای کنترل آلرژی، چند تغیر ساده در رژیم غذایی نیز می‌تواند راه حلی  مفید برای کاهش علائم آلرژی فصلی باشد.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

در این مطلب ۱۰ عادت غذایی که در کنترل آلرژی بهاری موثر هستند را به شما معرفی می‌کنیم. شما می‌توانید با رعایت این رژیم‌ های غذایی احساس بهتری داشته باشید و علائم آلرژی کمتری را تجربه کنید.

چای سبز بنوشید.

چای، مخصوصا چای سبز برای افراد دارای آلرژی بسیار مفید است. چای به علت دارا بودن آنتی‌ هیستامین‌ های طبیعی اثرات آلرژی را کاهش می‌دهد. هیستامین مادۀ شیمیایی است که بدن در پاسخ به مواد آلرژی‌زا آزاد می‌کند و باعث می‌شود که علائم آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و دیگر علائم اتفاق بیفتد.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

متخصصان نوشیدن چای ولرم را در اوایل صبح و به طور خاص هنگام از خواب برخواستن، توصیه می‌کنند تا به این ترتیب از عطسۀ صبحگاهی که از علائم آلرژی است جلوگیری به عمل بیاید. پس لازم است چای را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از آنتی‌ هیستامین‌ های طبیعی موجود در آن برای کاهش اثرات آلرژی بهرمند شوید.

از خوردن غذا های ادویه‌دار پرهیز کنید.

افرادی که به آلرژی فصلی مبتلا می‌شوند می‌توانند از خوردن غذا های ادویه دار لذت ببرند اما در فصل بهار و به هنگام آلرژی لازم است از این غذا ها پرهیز کنند. غذا های ادویه‌دار مولد هیستامین در بدن انسان هستند. هیستامین تولید‌ شده توسط غذا‌ های ادویه‌دار به هیستامینی که بر اثر آلرژی به وجود آمده است اضافه می‌شود و علائم آلرژی را تشدید می‌کند.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

رژیم غذایی مدیترانه‌ای را رعایت کنید.

بر اساس گزارش سال ۲۰۱۳ مجلۀ آسم امریکا، تحقیقات متعددی نشان می‌دهند که با رعایت رژیم غذایی مدیترانه‌ای احتمال کنترل آسم و علائم آلرژی به شدت افزایش می‌یابد. این رژیم شامل مقدار زیادی میوه مانند کیوی و آناناس‌، سبزیجات، لوبیا، غلات، ماهی، و روغن زیتون است. در این رژیم غذایی گوشت قرمز باید به مقدار خیلی کم مصرف شود.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

 غذا های خام و نیم‌ پخته مصرف نکنید.

مصرف غذا های خام و نیم‌ پخته در طول فصل بهار، اثرات آلرژی را افزایش می‌دهد. بهتر است سعی کنید مصرف این گونه غذا‌ ها را کاهش دهید.

همچنین اگر احتمال می‌رود سموم در باغات میوه و سبزیجات خامی که می‌خواهید مصرف کنید استفاده شده، از مصرف این گونه میوه و سبزیجات به صورت خام خودداری کنید. توصیۀ پزشکان این است که آنها هم به صورت کمپوت و پخته‌ شده مصرف شوند.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

محصولات پروبیوتیک مصرف کنید.

پزشکان به افراد دارای آلرژی، مصرف محصولات پروبیوتیک را توصیه می‌کنند. پروبیوتیک با نام «باکتری سودمند» هم شناخته می‌شود. این باکتری‌ های سودمند از نظر ساختار و عملکرد شبیه به باکتری‌ های موجود در سیستم گوارش هستند.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

پروبیوتیک در ماست، دوغ و دیگر لبنیات یافت می‌شود. امروزه با پیشرفت صنایع غذایی به انواع نوشیدنی‌ ها هم پروبیوتیک اضافه می‌کنند. پروبیوتیک کار سیستم ایمنی را تنظیم می‌کند و به این ترتیب اثرات آلرژی را کاهش می‌دهد.

غذا های کم کالری مصرف کنید و وزن خود را کاهش دهید.

بر اساس یافته‌ های محققان، اضافه وزن می‌تواند علائم آلرژی را تشدید کند. مطالعه‌ای که اخیراً با در نظر گرفتن ۱۵ تحقیق قبلی در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد که افراد با کاهش وزن علائم آلرژی را کمتر در خود مشاهده می‌کنند.

پس اگر وزنتان زیاد است و آلرژی هم دارید، رژیم غذایی خود را تغییر دهید و بیشتر از غذا‌ های کم‌کالری استفاده کنید.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

رژیم غذایی شما باید شامل غذا‌ های کم‌ نمک باشد.

مطالعات متعددی نشان داده که رژیم غذایی پر نمک اثرات آلرژی، مخصوصاً آسم ناشی از آلرژی را، شدت می‌بخشد. در مقابل، رژیم غذایی کم‌ نمک عملکرد ریه‌ را بهبود می‌دهد، اثرات آلرژی را کاهش می‌دهد و نیاز دارویی برای کنترل علائم آلرژی را کمتر می‌کند.

یک روش خوب برای کاهش مصرف نمک، خوردن سبزیجات به مقدار فراوان و پرهیز از مصرف غذا های آماده مانند کنسرو‌ ها و سوپ‌ های آماده است.

امگا ۳ بیشتری مصرف کنید.

داشتن رژیم غذایی غنی از اومگا ۳ در کاهش اثرات آلرژی مفید است. در یک مورد، محققان ۲۳ نفر با علائم شدید آلرژی را در معرض مصرف امگا ۳ به مدت ۵ هفته قرار دادند. بررسی نتایج نشان داد علائم آلرژی و به خصوص آسم ناشی از آلرژی، به مقدار زیادی کاهش پیدا می‌کند.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

امگا ۳ را با اضافه کردن ماهی‌ هایی مانند سالمون و ساردین به رژیم غذایی خود می‌توانید دریافت کنید.

از مصرف فست فود پرهیز کنید.

در میان دلایل فراوان مصرف نکردن فست فود، این دلیل را هم اضافه کنید، فست فود علائم ناراحت‌کنندۀ آلرژی را بیشتر می‌کند. در کشور نیوزلند تحقیقی انجام شد که نشان داد افرادی که فست فود مانند سوسیس و همبرگر مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که فست فود نمی‌خورند بیشتر در معرض آلرژی و اثرات آن مانند آسم هستند.

خبر خوب این است که داشتن رژیم غذایی شامل میوه‌ها، سبزیجات و ماهی جای زیادی برای مصرف فست فود باقی نمی‌گذارد.

کنترل آلرژی بهاری با رژیم غذایی

عسل بومی منطقه خودتان برای کنترل آلرژی مفید است.

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که به پرورش‌ دهندگان زنبور دسترسی دارید، قبل از شروع فصل بهار، مقدار کمی از عسل‌ های مختلف بومی منطقۀ خودتان را مصرف کنید.

این کار به شما کمک می‌کند که در محل زندگی خود کمتر به آلرژی مبتلا شوید. توجه داشته باشد که مصرف هر عسلی نمی‌تواند مفید باشد و توصیه می‌شود عسلی را مصرف کنید که در منطقۀ خودتان تولید می‌شود.

منابع

۱- https://www.webmd.com/allergies/features/foods-fight-allergies

۲- https://www.everydayhealth.com/allergy-photos/allergies-and-food.aspx#01

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *